Lakótelep újratöltve

Szerző • 2019-10-03 • Hírek, Közélet Lakótelep újratöltve bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva410

Hogyan piacozik a család? Erre a kérdésre válaszoltak az önkormányzat által általános iskolások és óvodások számára kiírt pályázatra beérkezett rajzok. A művekből – mivel fő témájuk a Havanna-hetivásár volt – egy új lakótelepkép bontakozik ki. A pályázat díjait szeptember 28-án adták át – olvastuk a bp18.hu oldalon.

Ma már nem úgy gondolunk a lakótelepekre, mint korábban. A hetvenes–nyolcvanas évek közbeszédében még úgy emlegették az ilyen lakókörnyezetet, mint szürke, sivár betondzsungelt, pedig ez már akkor sem volt jogos. A lakótelepeken valójában éppúgy egy-egy közösség él, mint máshol, de az azért igaz: a közösség életminőségére erős hatással van a környezet.

Legyen más!

A Havanna-lakótelep rengeteget változott az elmúlt nyolc évben: színesedett, az épületek energetikai korszerűsítésen estek át, megújultak az intézmények, és új közösségi terek jöttek létre. Az önkormányzat gyakran hangsúlyozott célja, hogy „újratöltse” a lakótelep fogalmát, más értelmet adjon annak.

– Az önkormányzat a Tér_Köz pályázaton nyert anyagi forrást a Havanna-hetivásár megújítására – mondta Ughy Attila polgármester a szeptember 28-án délelőtt a vásár forgatagában rendezett ünnepségen, amelyen a gyerekek számára kiírt rajzpályázat eredményeit hirdették ki. – Biztosan önöknek is feltűnt már, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel a lakótelepet szeretnénk újragondolni. A hetivásár például nemcsak egy vásártér, hanem közösségi pont is, ahol új ismeretségeket lehet kötni vagy a meglévőket ápolni.

Rajzokon a vásár

A piac közösségi jellegére igyekezett felhívni a figyelmet maga a díjátadó is. A történelem során a piacok mindig teret adtak kulturális eseményeknek is, miért lenne más a Havanna-lakótelep vására? Az önkormányzat óvodások és általános iskolások számára abból a célból írt ki rajzpályázatot, hogy mutassák be, hogyan piacozik a család. Az elkészült munkákat a piacon rendezett kiállításon mutatták be, szeptember 28-án pedig átadták a legjobbaknak járó díjakat: az ügyes rajzolók a piac kínálatából kaptak válogatást.

Forrás: bp18.hu/K.Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva