Lakótelepeink, templomaink mindennapjai

Szerző • 2015-05-10 • Hírek, Közélet Lakótelepeink, templomaink mindennapjai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva766

Legyünk hűek az örökséghez – ezzel a szlogennel rendeznek évről évre várostörténeti sétát a kerületben. A következő alkalom május 30-án lesz, témája a Havanna- és a Szent Lőrinc-lakótelep kulturális öröksége.

Az Urbitális majális országos programsorozatába illeszkedően szervezte meg néhány évvel ezelőtt első ízben – a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény szakmai támogatásával – Kardos Gábor, a kerületi Kulturális Értéktár Bizottság elnöke azt a helytörténeti sétát, amelynek a célja az volt, hogy felhívja a figyelmet Pestszentlőrinc épített örökségére.

varostortenet_bent

A sikeren felbuzdulva a Heilauf Zsuzsanna, a Tomory-gyűjtemény vezetője szakmai irányításával folyó sétákat most már évi két alkalommal – májusban és szeptemberben – rendezik más-más tematikával.

Május 30-án a kerület két lakótelepe, a Havanna- és a Szent Lőrinc-lakótelep értékeit veszik sorba. A séta a Havanna utca 9. alatti kiállítóterem elől indul 15 órakor, a programban pedig az itt látható kiállítás mellett többek között a Kondor Béla Közösségi Ház, a katolikus és az unitárius templom, valamint a Szent Lőrinc-lakótelep szabadtéri műalkotásainak megtekintése szerepel. A sétára mindenkit szeretettel várnak.
A tervel szerint az őszi programban Pestszentimrére látogatnak majd el a kerületi értékek iránt érdeklődők.

bp18.hu, K.Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva