Lassan kúszik felfelé a hőmérséklet…

Szerző • 2015-05-26 • Hírek, Könnyű, Videók, Videók a tizennyolcból Lassan kúszik felfelé a hőmérséklet… bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva806

Jövő hétfőn hivatalosan is itt a nyár és az előrejelzések szerint addigra tartósan 27 Celsius fok körüli magasságokig kúszik a hőmérséklet – reméljük ott is marad!

A következő napokban folytatódik a borús, esős idő. Többfelé megerősödik, viharossá is fokozódik a szél. A tavasz utolsó hetében viszont már több napsütés is várható, s akár 27 Celsius-fokig is melegedhet a levegő és nemcsak hivatalosan, de érezhetően is megérkezik a nyár – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

A várható időjárásról:

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor, főként keleten, északkeleten zivatar. A szél a Dunántúlon megerősödik, néhol viharossá fokozódik, keleten csak estefelé lehetnek erős, zivatarok környezetében viharos széllökések. A leghidegebb órákban 10-15 fok lehet. Nappal 17-22 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik a szél. Emellett a Dunántúlon már több órára kisüthet a nap, keleten viszont csak estefelé csökken jelentősebben a felhőzet. Nyugaton néhol, keleten még többfelé várható eső, zápor. A minimumhőmérséklet 9-15, a maximumhőmérséklet 15-20 fok között valószínű.

Csütörtökön többnyire napos idő valószínű, néhol keleten alakul ki záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-11, a legmagasabb hőmérséklet 17-22 fok között alakul.

Pénteken főként az ország északi felén alakul ki elszórtan záporeső. Néhol megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 5-10 fok lehet. Napközben 19-24 fokig melegszik a levegő.

Szombaton elsősorban a Dunántúlon és északon valószínű záporeső, északnyugaton zivatar is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14, a legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között alakul.

Vasárnap jellemzően napos idő várható, keleten alakulhat ki futó záporeső. A minimumhőmérséklet 10-15, a maximumok várhatóan 22-27 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

A TV18 beszélgetett a Meteo Klinka munkatársával:

(címlapkép: deviantart.com)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva