Lecsóillat a Lakatoson

Szerző • 2015-09-03 • Hírek, Szórakozás Lecsóillat a Lakatoson bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1166

A Lakatos Lakótelep Környezetéért Egyesület augusztus 30-án rendezte meg a 13. Lakatos-napot. A helyszín – mint mindig – a Nefelejcs és a Lakatos utca sarkán lévő Görögdomb volt.

Az egész napos program résztvevőit Csörnyei Ferencné, a Lakatos Lakótelep Környezetéért Egyesület elnöke, a rendezvény szervezője köszöntötte, s az eseményt Lévai István Zoltán alpolgármester nyitotta meg.

A délelőtt folyamán a Szivárvány óvoda apróságainak tánccsoportja, az Eötvös iskola ének- és zenekara, a gyerekek kedvence, Moha bácsi, vagyis Mohai Tibor, az iskola pedagógusa és a Tébláb Művészeti Iskola növendékei szórakoztatták a nagyérdeműt.

Akinek kedve volt, környezetvédelmi totót tölthetett ki, továbbá megmérethette a koleszterinszintjét és a vérnyomását. A totót helyesen kitöltők közül sorsolással kihúzott két szerencsés nyertes egy-egy kerékpárt kapott ajándékba a rendezvény két fővédnöke, Ughy Attila polgármester és Kucsák László országgyűlési képviselő felajánlásából.

lakatos01_bwent

Délután is mindenki talált az érdeklődésének megfelelő programot. Aki nosztalgiázni akart, meghallgathatta Endrődi Éva táncdalénekes örökzöld dalcsokrát, majd Kökény Attila énekes, a Bubik István Művészeti Iskola növendékei, valamint a XVIII. kerületi Görög Nemzetiségi Önkormányzat zenekara és néptáncosai léptek fel.

Az idén nyolc csapat nevezett be a lecsófőző versenyre, amelynek minden résztvevője kapott jutalmat önkormányzati vezetők és vállalkozók felajánlásainak köszönhetően.
A főzőverseny első díját Csontos István és csapata vehette át. Ők már több alkalommal is fakanalat fogtak a Lakatos-napon, s korábban voltak negyedik, harmadik és második helyezettek is.

Ezúttal sikerült a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állniuk a „retrolecsóval”, amelyet „úttörőgombóccal” és lecsókolbásszal készítettek.
A rendezvényen részt vett Galgóczy Zoltán alpolgármester, Kádár Tibor és Torma Beáta önkormányzati képviselő is.

A programot az önkormányzat, a Budapesti Hőerőmű és a Sárkány Center támogatta.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva