LED világítást kap az Alacskai úti lakótelep

Szerző • 2019-02-12 • Hírek, Közélet LED világítást kap az Alacskai úti lakótelep bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva535

Idén is folytatódik a budapesti közvilágítás korszerűsítése,az ősz végére további mintegy háromezer LED-világítótestet telepítenek, a többi között a Könyves Kálmán körúton, Káposztásmegyeren, a kőbányai újhegyi bányató és Kőér utca térségében, valamint a pestszentlőrinci Alacskai úti lakótelepen – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

A közlemény szerint a fővárosi közgyűlés által elfogadott Budapest Smart City jövőképpel összhangban a Budapesti Dísz-és Közvilágítási Kft. folyamatosan végzi a közvilágítás energiatudatos korszerűsítését, okos technológiák fogadására alkalmas világítótestek telepítését.

Az első ütemben, 2018-ban 4200 világítótestet cseréltek le olyan kiemelt területeken, mint a Budakeszi út és a Máriaremetei út, a Pók utcai lakótelep, az Egér út, Rózsaliget, Pesterzsébet déli része, a Kőbányai út egy szakasza, az M5-ös autópálya Szentlőrinci úti térsége. Ez évente 27 millió forint energiamegtakarítást eredményez – tették hozzá.

A projekt megvalósítására a főváros által rendelkezésre bocsátott nettó 709 millió forintból a korszerűsítésre eddig 339 milliót használtak fel.

Fotó: Pixabay/illusztráció

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva