Leégett a TF sportcsarnoka

Szerző • 2015-10-15 • Hírek, Közélet Leégett a TF sportcsarnoka bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1138

Porig égett a Testnevelési Egyetem (TF) atlétikai csarnoka Budapesten, a XII. kerületi Alkotás úton csütörtök hajnalban. A tüzet megfékezték, de a hatalmas tornaterem használhatatlanná vált. Senki nem sérült meg a katasztrófában, péntektől már folytatódik az oktatás – ebben más, XII. kerületi intézmények is segítenek.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerint több mint hatvan tűzoltó érkezett az Alkotás útra hajlani öt óra körül, és egy órán belül megfékezték a tüzet, ami már a sportcsarnok melletti irodaházra is kezdett átterjedni.

A tűz miatt több millió forintos kár keletkezett, ráadásul több elhunyt sportoló kiválóságunk emléktárgya is megsemmisült, ezért mondhatjuk, hogy a tűz felbecsülhetetlen értékeket is tönkretett.

Az egyetem valószínűleg rövid időn belül bérel egy csarnokot, ahol folytathatják a gyakorlati oktatást, az elméleti órákat pedig a szomszédos intézményekben tarthatják meg.
Az egyetem kollégiumában lakó diákok az Origo tudósítójának elmondták, hogy hajnali fél hatkor ideiglenesen kilakoltatták őket. Leírásuk szerint félelmetes látványt nyújtott a lángoló TF.

A sportcsarnok teteje beomlott, az állva maradt vasszerkezet is veszélyesen megdőlt, ezért egyelőre senki sem mehet az épület közelébe.

Az egyik legfontosabb feladat annak kiderítése, hogy került-e szennyező anyag a környezetbe. Pokorni Zoltán, XII. kerület polgármestere bejelentette, hogy az önkormányzat felajánlja a Hegyvidék sportcsarnokát: a Testnevelési Egyetem heti 25 órában használhatja azt.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva