Legyetek öko-aktivista környezetfigyelők!

Szerző • 2015-09-06 • Hírek, Zöld környezet Legyetek öko-aktivista környezetfigyelők! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva934

Az előző tanévi pilot projekt sikeréből kiindulva az ICI Interaktív Zrt. ősztől ismét elindítja az Öko-aktivista környezetfigyelő szakköröket, amire többféleképpen is lehet jelentkezni a gyerekeknek.

Az előző tanévben számos kerületi általános iskola csatlakozott az akkor próba jelleggel indított Öko-aktivista környezetfigyelő szakkörökhöz. A szakköri tematika és segédanyagok kidolgozását az ICI Interaktív Zrt. kezdeményezte és koordinálta a Kerületi Környezeti Monitoring Pályázati program részeként, melyben a 18. kerületi önkormányzat, a KLIK, A Meteo Klinika munkatársai, továbbá a Pedagógiai Intézet részéről Maadadiné Borbély Mária, valamint Kuba Gábor, az Eötvös Loránd Általános Iskola igazgatója nyújtottak kiemelkedő segítséget.

A gyerekek a foglalkozások során játékos formában ismerkedhettek meg a levegőkörnyezetünkkel, annak folyamataival és az egészségre gyakorolt hatásaival. Sor került például szélmérő építésére, légszennyezettség-mérésre és madáretetésre is.

A közelmúltban tartott Igazgatói értekezleten dr. Pintér Ferenc, az ICI Interaktív Zrt. vezérigazgatója hirdette meg a szakkört a 2015/2016-os tanévre, melyet Dömötör István alpolgármester úr is támogatásáról biztosított. A résztvevő gyerekek automatikusan tagjává válnak a korábbi években nagy népszerűséget szerzett kerületi Öko-aktivista programnak.

okoaktiv_bent

Dömötör István alpolgármester támogatásáról biztosította az induló szakköröket
A szakkör mottója: “Egészségesebb környezetben éljünk egészségesebben”, központi témája pedig: mi és hogyan hat ránk a szűkebb levegőkörnyezetünkben, mit tehetünk egészségünk érdekében?

A szakkör előzetes anyaga, tematikája megtalálható a www.zold18.hu oldalon, a tematika és az órai anyagok megtekintése jelszóhoz kötött. A tavaly kiadott jelszók még érvényesek, az újonnan jelentkezőknek pedig új jelszókat biztosítunk.

Várjuk azon tanárok, igazgatók jelentkezését, akik el kívánják indítani az Öko-aktivista szakkört! Jelentkezni lehet Ivády Anettnál az anett.ivady@icicom.hu e-mail címen, illetve a 06-70/469-9902 telefonszámon.

A szeptember első felében esedékes szaktanári értekezleten a további részletek is megvitatásra kerülnek.

Forrás: zold18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva