Legyünk büszkék az egészségügyi intézményeinkre

Szerző • 2018-07-23 • Egészség, Hírek Legyünk büszkék az egészségügyi intézményeinkre bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva947

Éves szinten 300 millió forintot költ városrészünk a helyi egészségügy fejlesztésére, jelenleg épp a Béke téri Rendelőintézet átfogó megújítása zajlik – írja cikkében az OrientPress, amit a weborvos.hu is lehozott.

A cikkben megjegyzik, hogy folyamatosan fejlődnek a XVIII. kerületi egészségügyi intézményeink. Idén májusban megújult a pestszentlőrinci Zsebők Zoltán Szakrendelő röntgenosztálya, új röntgendiagnosztikai berendezéseket adtak át, ezt megelőzően fejlesztették a gasztroenterológiát is.

Megjegyezték, hogy az orvosi komplexumban felnőtt háziorvosi és fogorvosi rendelő is van, 2019-ben pedig a Zsebők Zoltán Szakrendelő laboratóriumát is felújíjták, szintén önkormányzati fedezetből. A tervek szerint ez is több mint 150 millió forintba kerül majd.

Pestszentimrén a jövőben kormányzati támogatással új gyermekorvosi és fogorvosi rendelő is épül. “Az orvosoknak olyan környezetet próbálunk biztosítunk, ahol a tudásuknak megfelelő színvonalon tudják ellátni a betegeket. Mások szerint a régió legjobban felszerelt szakorvosi rendelője található a XVIII. kerületben” ‒ hangsúlyozta Dömötör István.

Az alpolgármester szerint folyamatosan töltik be az üres háziorvosi praxisokat is, ebben szerepe van a kormányzati intézkedéseknek, illetve annak is köszönhető, hogy az önkormányzat támogatásban részesíti a háziorvosokat.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva