Lehet csobbanni!

Szerző • 2018-05-27 • Hírek, Közélet Lehet csobbanni! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1052

A strandszezonra felújított, hűs vizű medence, árnyas fák, kellemes napozóterület, napsütés és a tavalyihoz hasonló jegyárak. Kell-e ennél több ahhoz, hogy napról napra megteljen a Bókay-kert strandja? A június 8-án nyitó létesítmény nemcsak a helyi strandolókat vonzza, hanem más fővárosi kerületekből és a környező településekről is sokan felkeresik.

Központi elhelyezkedése révén a Bókay-kertet a kerületben élők ráadásul nemcsak autóval vagy tömegközlekedéssel érhetik el gyorsan, hanem biciklivel vagy akár gyalog is, így a medence egy gyors csobbanásra is alkalmas. A fák övezte kellemes környezetben pedig akár egy egész napot is el lehet tölteni.

A strandot megviseli a téli hideg, ezért a nyitást mindig megelőzi a fagy okozta károk javítása és az egyéb felújítások. Idén főként a nagymedencét, a pancsolót, a lábmosót és az öltözőket érintették a karbantartási munkák, de nem maradt el a medence környezetének megszépítése sem.

A tél mellett a tavaly nyári szezon is nyomokat hagyott a Park strandfürdő területén. A különböző hibák elhárításán a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. szakemberei dolgoztak.

Kijavítottuk, illetve kicseréltük a tavaly elfáradt burkolatokat a strandon. Az előző szezonban az élménymedencerészt újítottuk fel, idén a nagymedence volt a soros, továbbá teljes burkolatcserét végeztünk a lábmosónál. A pancsolórészen keletkezett hibákat szintén kijavítottuk, és az üldögélős részén is kicserélték a burkolatot a munkatársaink. Végezetül a túlfolyóvályú mögötti részt tettük rendbe – mondta el Bögös József, a Városgazda Zrt. Uszodaüzemeltetési Osztályának vezetője.

A karbantartás nem csak a medencét érintette, ugyanis a városüzemeltető cég szakemberei kifestették az öltözőket, és alapos csiszolás után a strand padjait is lefestették.

Nyitvatartás és jegyárak
A Bókay-kerti strand az augusztus 31-i szezonzárásig mindennap 9-től 19 óráig tart nyitva. A jegyek és a szolgáltatások árai idén sem változtak:
– egész napos felnőtt belépő: 1000 Ft
– egész napos gyermekbelépő: 650 Ft
– egész napos családi belépő, amelyet 2 felnőtt + 2 gyerek vagy 1 felnőtt + 3 gyerek vehet igénybe: 2650 Ft
– dolgozói + önkormányzati kedvezményes belépő: 500 Ft
– napozóágy: 500 Ft

– A bejárat melletti régi zuhany helyett újat telepítettünk, és kicseréltük a strandröplabdapálya hálóját. Új homokkal frissítettük fel a pályát, így még élvezetesebb lesz rajta a játék. Folyamatosak a kertészeti munkák is a strandon, a zöldfelületek megfelelő minőséggel várják majd a vendégeket – tette hozzá Bögös József.

Harmadik alkalommal rendezi meg a strandon évzáró összejövetelét a Városgazda Utánpótlás Akadémia. A hangulatos programokkal, sportági bemutatókkal fűszerezett délutánon, június 8-án, a szokásokhoz híven az akadémia szakosztályainak bemutatóit láthatjuk. Az egyesületnek már 9 szakosztálya van – labdarúgás és strandlabdarúgás, úszás, vízilabda, küzdősport, kosárlabda, szabadidősport, jégkorong, sakk és street dance –, és mintegy 900 gyermeket mozgat meg a kerületben.

Az évzárón az akadémia vezetősége megajándékozza az egész évben jól teljesítő sportolókat. Idén több mint 50 fiatal kap elismerést.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva