Lehet, hogy ingyen netezhetünk majd Budapesten

Szerző • 2015-11-25 • Hírek, Közélet Lehet, hogy ingyen netezhetünk majd Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva839

A fővárosi önkormányzat 186, a rendőrséggel közvetlen összeköttetésben álló segélyhívó oszlop telepítésével bízza meg a BKK-t. Tarlós István szerint innen már csak egy lépés az egész fővárost lefedő ingyenes wifi – áll az MTI közleményében.

A Deák Ferenc téren már üzemel az első ilyen segélyhívó oszlop, ami ugyan árva még, de az év végéig 21 ”társsal” egészül ki. Már tervbe van véve 28 másik helyszín is, ahol kihelyeznék az oszlopokat 2016 első félévében. A főpolgármester szerint 2018 végéig az összes meghatározó csomópontnál letesznek majd egy-egy ilyen oszlopot.

Az oszlopokról

Ezek az építmények akár vezeték nélküli internet szórására is alkalmasak, így valamennyi oszlop elhelyezését követően lehetővé válik a Budapest teljes területét lefedő ingyenes wifi-szolgáltatás elindítása. Emellett még panorámakamerás megfigyelésre képesek.

Európában sok város kedveskedik ingyenes wifivel, de közülük is ki lehet emelni Helsinkit, Finnország fővárosát. Itt szinte minden utcasarkon lehet ingyen internetezni, ráadásul észveszejtő sebességgel. Hozzájuk nehéz lesz felzárkózni, de a főváros már megtette az első lépéseket.

Fotó: civilhetes.net

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva