Lendületbe hozzuk önvédelemmel is!

Szerző • 2014-06-25 • Egészség, Egyéb, Könnyű, Oktatás, Sport, Szórakozás Lendületbe hozzuk önvédelemmel is! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva3276

„Az életed végtelenül leegyszerűsödik, ha kéred és elfogadod a segítséget hozzá” – vallja Pataki Krisztián 4. danos nemzetközi harcművész instruktor, a Budapesti Tigrisek SE vezetője. A segítség pedig adott, hogy a „Lendületbe Hozzuk!” program keretén belül kipróbálja, és elsajátítsa az önvédelem és küzdősportok alapjait. Mindezt, kerületi lakosként ráadásul teljesen ingyen!

Szerezzen lendületet, magabiztosságot és jó állóképességet. A  többszörös Taekwon-do és Kick Boksz Európa-bajnok mester és edzői csapata a Pestszentimre-Pestszentlőrinc önkormányzata által indított és igen népszerű kezdeményezés keretein belül, heti több alkalommal is várja az érdeklődőket a speciális önvédelmi képzéseken.

2edzes-131

Bárkinek, mert önbizalmat ad!

Önvédelmet nem csak azért kell tanulni, mert esetleg tartunk a támadásoktól, vagy atrocitásoktól, hanem mert kiválóan fejleszti az önbizalmat, és magabiztossá teszi az embert. A megtanult gyakorlatok pedig testünk-lelkünk számára is egyensúlyt teremtenek, levezetik a feszültséget, és fejlesztik a koordinációt, ügyességet is.

seldefense

Még a tanulmányi átlag is javul

„Napjainkban a felnőttek és a gyerekek is egyaránt kevesebbet mozognak, mint amennyire szükségük lenne. A mozgáshiány pedig a testet-lelket egyaránt megviseli. Sajnos gyakori jelenség az elhízás is, így a gyerekeknek szinte minden nap kellene sportolniuk, mozogniuk. Még a tanulmányi átlag javulása is kimutatható azoknál az iskolásoknál, akik rendszeres testmozgást végeznek.” – nyilatkozta Pataki Krisztián, az önvédelmi oktatás vezetője.  A mester hangsúlyozta, a programon belül a legfontosabb cél az emberek megmozgatása, fejlesztése, a szabadidő hasznos eltöltése, és persze természetesen a harcművészet megismertetése és megszerettetése.

taekwondo

Fegyelem, kitartás és tisztelet

„Szeretnénk elérni, hogy Egyesületünk nagy mértékben hozzájáruljon a 18. kerület „legsportosabb”  elnevezéséhez. Céljaink között szerepel a kerületben élő fiatalok fizikai és szellemi állapotának fejlesztése, de főként a Havanna lakótelepen csellengő gyerekek sportos életvitelre nevelése. Mi nem csak a fizikális képességeket fejlesztjük, hanem megtanítjuk őket a fegyelemre, a kitartásra, a tiszteletre és a szorgalomra. A meditációk révén pedig kezükbe kapnak egy tudást a stresszoldásra és a kikapcsolódásra is. Harcművész közösségünkben pedig barátokat és példaképeket találhatnak, így ők is részesei akarnak majd lenni ennek a csapatnak.” – tette Pataki Krisztián.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

A „Lendületbe hozzuk!” program keretein belül ingyenes önvédelmi oktatást, jóga oktatást tartó egyesület jelenleg 7 helyszínen 3 edző irányításával várja a tanítványokkal. A Budapesti Tigrisek SE a Kondor Béla Általános iskolában és a Kondor Béla Közösségi házban, valamint az Aziza mozgás stúdióban is megtalálható. Nyáron a Havanna utca 3. szám alatt a kicsiknek tartott edzések H-SZ-P napokon 17.00 és 18.00 óra között, míg a nagyoknak 18.00 órától elérhetőek. A küzdelmi edzések továbbra is a Kondor Béla Általános iskola tornatermében zajlanak.

További részletekről érdeklődjenek a honlapon: www.tigrisek.hu, vagy Pataki Krisztián edzőnél: 06/70-941-5992

 

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva