Leszakadt az ég Budapesten, sok helyre riasztották a katasztrófavédelmet

Szerző • 2020-06-14 • Hírek, Közélet Leszakadt az ég Budapesten, sok helyre riasztották a katasztrófavédelmet bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva258

Nagy erejű széllökésekkel és felhőszakadással érkezett meg a vihar Budapestre, az időjárás miatt fél óra alatt több mint hetven helyszínre riasztották a tűzoltókat – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel. Kolozsi Péter elmondta, hogy az egységeknek a kidőlt fák és a leszakadt ágak eltávolítása, illetve megrongált épületrészek adnak folyamatos munkát.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt is másodfokú figyelmeztetés van érvényben Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében. Az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

Budapest, 2020. június 14.
Tûzoltó irányítja a vihar után összegyûlt esõvízben haladó jármûveket a fõváros X. kerületében, a Maglódi út és a Gitár utca keresztezõdésénél 2020. június 14-én.
MTI/Mihádák Zoltán

Budapest, 2020. június 14.
Kidõlt fát távolítanak el tûzoltók a belvárosi Alkotmány utcában 2020. június 14-én. A Budapestet is érintõ viharos idõjárás miatt fél óra alatt több mint hetven helyszínre riasztották a tûzoltókat.
MTI/Mihádák Zoltán

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva