Letisztult összhang

Szerző • 2014-10-16 • Hírek, Művészet Letisztult összhang bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1242

Nyolc ifjú kerületi művész alkotásaiból nyílt egyedülálló kollektív kiállítás a Fehéren Feketén Galériában. Nádasdi Mihály szobrászművész, a galéria tulajdonosa örömmel támogatja az ifjú művészek munkásságát.

A megnyitón a vendégeket Nádasdi Mihály köszöntötte, aki elmondta szeretné, ha a kerületben minél többen láthatnák, hogy milyen tehetséges a feltörekvő ifjúság. A tárlatot Csóka Heléna, a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója felügyelte, aki kezdő kurátorként kicsit izgatottan, de annál nagyobb lelkesedéssel üdvözölte a vendégeket. A kiállítást Garamvölgyi Béla művésztanár méltatta, aki tanári alapossággal mutatta be az ifjú művészeket, eddig elért eredményeiket és a kiállított műveket. Elmondta, hogy bár az alkotások önmagukban is nagyszerűek, mégis ezen a kollektív kiállításon egymást erősítve jelennek meg.

Clipboard06

A kiállításon nyolc ifjú kerületi művész munkái láthatóak, amiket az elmúlt négy év alatt készítettek. Név szerint: Csörgő Tamás tervezőgrafikus, Gerber Márton grafikus, Horváth Lotti, Kántor Viktor Attila, Kiss Botond, Magyar Luca, Munkácsi- Kósa Zsuzsanna és Tasnádi Szandra képzőművész osztotta meg képeit, festményeit, kerámiát, szobrait a nagyközönséggel. A tárlat remekül összeválogatott darabokból áll, melyek egyszerre hordozzák magukban a klasszikus egyszerűség és a modern világ stílusjegyeit. Garamvölgyi Béla vélménye szerint van, aki szinte digitális bennszülött, más munkái meg egyenes az őskorba repítenek minket vissza, mégis remek összhangban tárulnak a néző elé.
A kiállítás előzetes bejelentkezés után október 16-ig tekinthető meg a galériában.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva