Lézerrel próbáltak megzavarni egy Ferihegyre leszálló gépet

Szerző • 2019-03-27 • Hírek, Közbiztonság Lézerrel próbáltak megzavarni egy Ferihegyre leszálló gépet bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva839

Lézerfénnyel próbálták megzavarni a Eurowings Stuttgart – Budapest járatának pilótáit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelítése során március 26-án este – írja az Airportal.hu.

A portál szerint a pilóták már jelentették is az esetet a HungaroControlnak, az egyik olvasójuk pedig videót is küldött nekik az esetről a járat fedélzetéről:

Az eset miatt a személyzetnek le kellett kapcsolnia a gép fényeit, hogy a támadó ne tudjon célozni. A portál által megkérdezett egyik pilót azt mondta, a felvételeken látható fény még erősebb lett volna, ha az elkövető pontosan eltalálja a repülőgépet a fénycsóvával.

A lézerfény több másodpercig tartóan elvakíthatja a pilótát, de rosszabb esetben maradandó egészségkárosodás, akár a látás részleges elvesztése is bekövetkezhet – írták.

Inárcs térségéből érkezhetett a zavaró támadás. A HungaroControl szerint csak idén 10 hasonló eset történt meg Ferihegyen.

A HungaroControl felhívja a figyelmet arra, hogy a pilóták megzavarása a légi közlekedés veszélyeztetésének minősül, és akár három év szabadságvesztéssel is sújtható.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva