Lobogott a szoknya, csattant a térd

Szerző • 2015-02-21 • Hírek, Kultúra, Oktatás Lobogott a szoknya, csattant a térd bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1369

Félévi vizsgaelőadást tartott a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola. Első osztályosoktól a szülőkig több száz táncos mutatta be tánctudását február 15-én a Lőrinci Sportcsarnokban.

A Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola magas színvonalú oktatómunkájával évtizedek óta fontos szerepet tölt be a kerület kulturális életében. Az intenzíven fejlődő művészeti intézmény tánccsoportjai különféle rangos hazai és külföldi fesztiválok sikeres résztvevői, a dél-pesti régió ünnepi programjainak elmaradhatatlan fellépői.

Ezeket a fellépéseket azonban komoly felkészülések, számtalan próba és gyakorlás előzi meg. A diákok a néptánc mellett folklórismereteket, tánctörténeti és népzenei alapismereteket is tanulnak. Tudásukról eddig a Rózsa Művelődési Házban adtak számot félévi gálaelőadás keretében, az idei évre azonban kinőtték a művelődési ház falait, így a Sportcsarnokban rendezték meg a hagyományos vizsgaelőadást.

teblab_bent

A tematikusan felépülő előadás nagyszerű lehetőséget adott arra, hogy a gyerekek bemutassák, az elmúlt félévben mennyit fejlődött a mozgásuk, tánc- és énektudásuk. A fellépés persze inkább csak beszámoló jellegű volt, nem határozza meg a félévi jegyeket.

Míg a legkisebbek népi énekekkel, mondókákkal tarkított táncjátékokat adtak elő, addig az idősebbek már komoly alaptudást igénylő koreográfiákat mutattak be a színpadon. Az iskola növendékei betekintést adtak a Kárpát-medence gazdag tánckultúrájába, és sokszínű előadásmódjukkal bizonyították, hogy a néptánc továbbra is érdekes és értékes része a mindennapjainknak.

teblab01_bent

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva