Los Angelesre készülnek speciális olimpikonjaink

Szerző • 2015-03-13 • Hírek, Sport Los Angelesre készülnek speciális olimpikonjaink bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2594

Nagy sikerű versenyt rendezett a Bókay-kertben a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség.

Hat egyesület, 53 versenyzőjének a részvételével nagy sikerű versenyt rendezett a 2. Európai Tenisz Nap jegyében kedden a Magyar Speciális Olimpia Szövetség, az MSOSZ. A Bókay-kertben megrendezett viadalt a júliusi Los Angeles-i Nyári Speciális Világjátékokra készülő versenyzők, Begovics Éva és Kelemen Zsombor részvétele mellett ismert sztársportolók, teniszezők is megtisztelték a jelenlétükkel, a társadalmi integráció jegyében.

special01_bent

Az MSOSZ tiszteletbeli tenisz nagykövete, Szávay Ágnes mellett Kapros Anikó, Marosi Katalin és Gubacsi Zsófia is pályára lépett az értelmi fogyatékossággal élő teniszezők egyik legnagyobb hazai megmérettetésén. A rendezvényen egyesített, úgynevezett Unity Doubles versenyszámra is sor került, ahol párosmérkőzésekre nyílt lehetőség a speciális olimpia mozgalmat támogató hírességekkel. A sportolókat a megnyitón köszöntette Hrutka János, korábbi válogatott labdarúgó, az MSOSZ társelnöke is.

Az idén nyáron, július 25. és augusztus 2. között Los Angelesben rendezik majd a Speciális Nyári Világjátékokat, ahol a magyar versenyzők 14 sportágban küzdenek majd az érmekért és a helyezésekért.

Végleges, hogy 85 fős magyar delegáció utazik az „Angyalok Városába”, ahol 170 ország, 7000 sportolója mellett 30000 önkéntes segíti az eseményt. Az előrejelzések szerint 500000 nézőt (!) várnak a versenyhelyszínekre.

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva