Ma is tevékeny a 90 éves Ilonka néni

Szerző • 2015-04-11 • Hírek, Közélet Ma is tevékeny a 90 éves Ilonka néni bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1370

A XVIII. kerületben hagyomány a szép kort megélő polgárok köszöntése. Április 7-én a 90 éves Székely Istvánnénak kívánt az önkormányzat nevében további jó egészséget és boldog életet szerető családja körében Ughy Attila polgármester.

Mindannyiunknak csak azt kívánhatom, hogy olyan tevékenyen és jó egészségben éljen meg legalább 90 évet, mint ahogy azt Ilonka néni megélte – mondta Ughy Attila, miután átadta az ünnepeltnek a virágcsokrot és a Miniszterelnöki Hivatal jókívánságait tartalmazó oklevelet.

A Pest megyei Törtelen született Székely Istvánné a második világháború alatt került fel Budapestre, hadimunkásként. 1945 óta él Pestszentlőrincen. Két fia és egy lánya mellett nyolc unokája és hat dédunokája van.

Ebben a házban minden az ő keze munkáját dicséri. Még most, 90 évesen is dolgozik a kertben. Erős egyéniség, aki összetartja a családot. Minket szigorúan, kemény kézzel, de nagy szeretettel nevelt – mesélte édesanyjáról a lánya, Edit.

Az ember csak felnőtt fejjel érti meg, hogy a szülői szigor később beérik. Az a neveltetés, amit tőle kaptunk, meghatározó volt abban, hogyan neveljük mi is a gyermekeinket. Mindentől óvott minket, ami fiatalon nyilván nem tetszett nekünk, mert a gyerekek mindig szabadabbak akarnak lenni. Ugyanakkor semmit sem mulasztottunk el, és a tőle kapott emberi értékeket továbbadhattuk a következő generációnak.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva