Magánpilóta képzést indít egy budapesti egyetem

Szerző • 2018-04-08 • Könnyű Magánpilóta képzést indít egy budapesti egyetem bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva699

Magánpilóta képzés (Private Pilot Licence – PPL) indul a Zsigmond Király Egyetemen (ZSKE) április közepétől – olvastuk a hírt az automotor.hu-n. A világszerte elfogadott jogosítványt (Magánpilóta Jogosítványt, PPL) szerezhetnek. adó képzéshez az elméleti tudást Budapesten most először lehet elsajátítani egyetemi keretek között, a repülési tapasztalatot pedig a ZSKE partnerének, az AIRWIN oktató pilótáinak segítségével szerezhetik meg a tanulók.

A képzés négy hetes, előképzettséget nem igényel, és részben a hétvégén, részben pénteken zajlik.

Pilótának lenni az egyik legnagyszerűbb állás lehet a világon, és most ez a szép cél egy karnyújtásnyira került a budapesti lakosokhoz, így a kerületiekhez is. A tanfolyam április 20-án indul, 110 órás elméleti, illetve a 45 órás gyakorlati képzéssel.

A lap szerint a képzés végére bárki, aki betöltötte 17. életévét, és sikeresen kiválasztották a felvételi orientációs beszélgetésen, jogosulttá válhat arra, hogy bérelt vagy saját repülőgéppel, nappal, jó időjárási körülmények között repüljön.

A péntek esténként és szombatonként napközben zajló elméleti oktatás Budapesten, a repülési gyakorlatok pedig az AIRWIN repülőiskola esztergomi bázisán kapnak helyet.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva