Magasságkorlátozó kapu borotválta le egy busz tetejét Ferihegyen

Szerző • 2018-05-29 • Hírek, Közlekedés Magasságkorlátozó kapu borotválta le egy busz tetejét Ferihegyen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva797

Magasságkorlátozó kapuba rohant egy emeletes autóbusz Budapesten, a ferihegyi repülőtérre vezető úton hétfő este. Huszonheten sérültek meg, nyolcan súlyosan, de egyikük sincs közvetlen életveszélyben – közölte az MTI-vel Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az ukrán rendszámú buszon a közlések szerint 48-an utaztak. A baleset a Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapunál történt, a főváros XVIII. kerületében. A kapu gyakorlatilag leborotválta a busz tetejét.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek nyilatkozva hozzátette, hogy a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja a baleset körülményeit. A mentési munkálatok idejére a gyorsforgalmi út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták a Gyula utca és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér D portája között. A hajnali rendőrségi közlemény szerint a forgalom a műszaki mentés és a helyszíni szemle befejeztével ismét zavartalan.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója, Győrfi Pál elmondta: a súlyos esetek legtöbbje a fején sérült meg, a többiek karcolásokat, horzsolásokat szenvedtek. A sérültek között nincsenek gyerekek.

MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva