Magyar Örökség díjat kaptak

Szerző • 2014-09-26 • Hírek, Közélet, Polgármester Magyar Örökség díjat kaptak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva3519

A magyar védőnők Magyar Örökség díjat kaptak 2013-ban. A kerületi védőnőket Ughy Attila is köszöntötte a Városháza Dísztermében.

Az elismeréssel járó oklevél másolatát Ughy Attila polgármester és dr. Haintz Andrea, a X. kerületi Népegészségügyi Intézet tisztifőorvosa ünnepség keretében nyújtotta át a XVIII. kerület aktív és nyugdíjas korú védőnőinek szeptember 24-én a Városháza Dísztermében.

Clipboard77

A díj azon magyar intézményeknek, csoportoknak adható, akik tevékenységükkel hozzájárultak a magyar kultúra, gazdaság, sport, tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez. Ezek együttesen alkotják a magyarság „Láthatatlan Szellemi Múzeumát”.
A megbecsülés jeleként a Magyar Állam kezdeményezte a magyar védőnői szolgálat hungarikummá nyilvánítását.

A Magyar Örökség díjat a Magyarországért Alapítvány kuratóriuma hozta létre 1995-ben. A díj gondozását 2003-tól a Magyar Örökség és Európa Egyesület vette át.
A Magyar Védőnői Szolgálat 2013-ban Magyar Örökség-díj elismerésben részesült. A díszoklevél másolatát valamennyi védőnő részére elkészítette az Országos Tisztifőorvosi Hivatal.

Clipboard78

Pestszentlőrinc-Pestszentimrén a kerület aktív és nyugdíjas korú védőnőinek ünnepség keretében dr. Haintz Andrea, a X. kerületi Népegészségügyi Intézet tisztifőorvosa nyújtotta át a Magyar Örökség díj másolatát, valamint dr. Paller Judit megbízott országis tisztifőorvos levelét, Ughy Attila polgármester pedig egy-egy szál rózsával köszönte meg a védőnők áldozatos és felelősségteljes munkáját.
A rendezvényen a polgármester mondott ünnepi beszédet, dr. Maitz László az Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kiemelten Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója pedig arról beszélt, hogy a szolgálat a világon egyedülálló formában mindenki számára elérhetően a működik.
A közel százéves hazai védőnői hivatásról Vidáné Válóczi Éva, vezető védőnő emlékezett meg.
Az ünnepségen részt vett Lévai István Zoltán alpolgármester is.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva