Magyarország 3. legjobb strandfoci csapata vagyunk

Szerző • 2017-08-12 • Hírek, Sport Magyarország 3. legjobb strandfoci csapata vagyunk bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1973

A Városgazda Utánpótlás Akadémia strandfocisai zseniális másfél hónapot tudhatnak maguk mögött. Az Akadémia összesen 7 csapatot nevezett és mindegyikük továbbjutott az alapszakaszból a középdöntőkbe. U14 és U16-os csapataink így kvalifikálták magukat a július végén rendezendő regionális döntőre, ahonnan a fiatalabb U14-es csapat jutott a fináléba.

A siófoki Beach Arénában 10 órakor kezdődött az első elődöntő a Gyöngyös ellen. Csapatunk kis lefagyása után 6 perc alatt gyorsan 5 gólos hátrányba került és a cserék ellenére és Albert Gergő, Puskás Bence páros gólja lágy szellő volt a kapunkat ért támadások ellen. Sajnos 7:2- arányban kaptunk ki egy olyan mérkőzésen, amit ha újra kezdenénk nyerhettük volna. Nem volt sok idő. A nagy hőségben össze kellett szednie magukat a srácoknak. Jót tett a kis balatoni csobbanás – olvasható az akademia18.hu beszámolója.

A bronzmérkőzést kicsit „letört szarvakkal” kezdték a srácok, hiszen bajnokok szerettek volna lenni. 9 perc tili-toli után beindult a játék, amit edzőink oktatnak. 3 perc alatt 3 gól született. A Baja még a 22. percben 4:4 re szépített. Majd vérszemet kapva az ellenfél sok szabálytalansággal próbálta megállítani fiainkat, így a büntetőknek hála még nagyobbra növeltük a gólkülönbséget. Az egyenlítés után még négyet vágtak Akadémiánk strandfocisai, így magabiztos játékkal 8:4-es gólaránnyal nyerték meg a bronzmérkőzést. Ezzel a Városgazda Utánpótlás Akadémia U14-es csapata lett az ország 3. legjobb strandfocicsapata.

„Kis hiányérzet van bennem a döntő után, ugyanis nagyon szépen játszottak a srácok az elmúlt hónapokban. Az első mérkőzésen kisebb rövidzárlattal kezdtünk és személyi hibákból gyorsan hátrányba kerültünk. Sajnos nem tudtuk ledolgozni és így a harmadik helyért játszhattunk, amiben biztos voltam, hogy meg is szerezzük. A bronzmérkőzést remekül kezdtük és nagyon hamar 3 gólt szereztünk. Innen már örömfocit játszottunk és nagyon simán nyertük meg a 3. helyet. A gyerekeknek és edzőtársaimnak nagyon gratulálok az eredményhez és a többi csapatot érintő eredményekhez. Szeretnék gratulálni a döntő szervezőinek, hiszen ismét színvonalas körülmények között versenyezhettünk. Levonjuk a konzekvenciákat és dolgozunk tovább. Idén csomó ezüstöt, aranyat és végül bronzot szereztünk a csapatokkal, így büszkék lehetünk, de jövőre szeretnék nagyobb sikereket elérni” – értékelt Szabó László szakosztályvezető

Fotók: Ferencz Róbert és Hungarian BEACH Soccer Academy

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva