Majális a Múzeumkertben

Szerző • 2015-05-21 • Hírek, Kultúra Majális a Múzeumkertben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva859

A Magyar Nemzeti Múzeum idén május 16 és 17 között 20. alkalommal rendezte meg a Múzeumok Majálisát, kerületünket a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény képviselte.

Magyar Nemzeti Múzeum idén május 16 és 17 között 20. alkalommal rendezte meg a Múzeumok Majálisát. A 20/20 A tegnap történelme, a jövő embere témakörben 20 neves kerületi hírességet ismerhetett meg a közönség.

Sok-sok érdeklődő fordult meg a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény kiállításán a 20. Múzeumok Majálisán. A Múzeumkertben több mint 100 magyarországi múzeum mellett a gyűjtemény tizedik alkalommal képviselte kerületünket.

tomory01_bent

Az idei programra az aktuális, a Kossuth térhez kapcsolódó kiállításunk tablóiból válogattunk és a feladatok nagy része is erre épült. A kisebbeknek színezőket készítettünk, a nagyobbak rejtvényt oldhattak meg és felfedezhették, hogy mi hol található a Kossuth téren. A legnagyobb népszerűségnek viszont a húsz pestszentlőrinci híresség érdeklődési körét bemutató kerék örvendett. Ennél a feladatnál egy a keréken található képkivágatot kellett választani, aminek a beazonosításával egy neves kerületi személy életével ismerkedhettek meg a látogatók – mondta Péter Réka muzeológus.

Elmondása szerint a programok összehozták a családokat, akik szívesen oldották meg közösen a feladatokat. A megoszlás pedig nem csak korosztályi volt, hiszen találkoztak olyannal is, aki azt sem tudta merre található a 18. kerület, más pedig nagyon örült, hogy végre megtalálta a sátrak között a helytörténeti gyűjtemény kitelepülését.

– Ezen a rendezvényen elég széles közönségnek mutatkozhattunk be, ami később a Múzeumsarok, de főként a honlap látogatottságán látszik. Emellett ilyenkor van lehetőség a kiadványaink árusítására és a közelgő programok népszerűsítésére is, mint a június végi Múzeumok Éjszakája, ahol többek közt gyerekfoglalkozásokkal és gyógyvízkóstolással várjuk majd az érdeklődőket.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva