Majális két helyszínen

Szerző • 2015-05-04 • Hírek, Könnyű Majális két helyszínen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva852

Magyar ízek utcája és más újdonságok várták a Bókay-kertben majálisozókat. A Gyöngyvirág utcában közben a hetedik Gépmajális zajlott május 1-jén.

A mi most a legfontosabb: hogy jó idő van. Aggódtunk az előrejelzések miatt, de az időjárás, úgy tűnik, kegyes hozzánk – mondta Lévai István Zoltán május 1-jén délelőtt, a Bókay-kerti majálison megnyitóbeszédében. Délutánra ugyan fordult a kocka, estére még esőfelhők is gyűltek a majálisozó kerületiek fölé, a hangulatot azonban semmi nem ronthatta el, a dél-pesti térség legszebb nyilvános parkja az esti rendezvényeken is tele volt.

majalis1_bent

A nagy majálist a hagyományoknak megfelelően a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola táncosai nyitották meg, akik a májusfát is felállították a Fesztivál Színpad előtti téren. Ezt követően két pódiumon folytak a programok, e két csomópont között pedig pezsgett a vidám vásári élet.

A Nagyszínpad körül, amelyen délelőtt kerületi tánc- és sportegyesületek mutatkoztak be, délután Kasza Tibi, majd DJ Dominique adott sikeres show-t, klasszikus vurstli szórakoztatta a közönséget körhintával, céllövöldével és más látványosságokkal, míg a Fesztivál Színpadot a kézműves termékeket kínáló árusok fogták körbe.

majalis2_bent

A legfiatalabbak jól tudták, mire számíthatnak, így a megszokott ugrálóvárakat, állatsimogatót, pónilovardát már a megnyitó utáni percekben elárasztották a látogatók. A majális ugyanakkor alkalmat ad arra is, hogy újdonságokat próbáljon ki a látogató: a bátrabbak tettek egy túrát az elmúlt másfél évben két lépcsőben kialakított kalandparkban, de jó móka volt az idén első ízben berendezett LEGO játszóház is.

majalis4_bent

A gasztronómiai érdekességeket keresők a Magyar Ízek Utcájában válogathattak, a sport iránt érdeklődők pedig a Városgazda Utánpótlás Akadémia sátránál kereshettek kikapcsolódást.
A nap sikeres zárása volt az Apostol együttes koncertje, amely az időjárás miatt minimális csúszással, ám, annál nagyobb érdeklődéstől övezve hangzott el.

majalis6_bent

Hét évvel ezelőtt rendezte meg először az Új Tündérkert étteremben a Hofherr-Dutra Emléktársaság az első Gépmajálist. Az elsősorban a Hofherr-gyár, emellett a magyar haszongépjármű-gyártás úttörői előtt tisztelgő rendezvény oldtimer- és gépkiállítással, traktoros felvonulással és kulturális programokkal várta a látogatókat, akik folyamatosan áramlottak a Bókay-kert és a Gyöngyvirág utca között.

bp18.hu, K.Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva