Már megvásárolhatók a jövő évi autópálya matricák

Szerző • 2019-11-30 • Hírek, Közlekedés Már megvásárolhatók a jövő évi autópálya matricák bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva450

December elsejétől, azaz vasárnaptól lehet megvenni a megyei és országos autopálya matricákat, a 2019-esek 2020. január 31-ig érvényesek – emlékeztetett az ittlakunk.hu.

Megjegyezték, az éves úthasználatidíj nyolcadik éve, a megyei pedig a 2015-ös bevezetésük óta nem drágult. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) oldalán kényelmi díj nélkül vehetők meg a matricák. A D1 kategóriás járműveknél – ide tartoznak a motorok és a személyautók – az éves országos matrica 42.980 forintba, a megyei matrica pedig továbbra is 5000 forintba kerül.

A NÚSZ jövőre térképes útvonal- és matricatervező szolgáltatást is indít, érdemes ellátogatni a honlapjukra. Az alkalmazás megmutatja az ügyfeleknek a legkedvezőbb útvonalat és feltünteti az ahhoz szükséges jogosultságokat, ahogy azt a Waze is teszi.

Továbbá, jövőre minden üzemanyagkártyára kiterjesztik az útdíjfizetés lehetőségét, és bővülnek a menet közbeni ellenőrzések is, több ellenőrző kocsi járja majd az utakat 2020-ban.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva