Már nem az utolsó helyen áll a kézilabdacsapat!

Szerző • 2015-11-05 • Hírek, Sport Már nem az utolsó helyen áll a kézilabdacsapat! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva815

Kiváló bajnokikat tudhat maga mögött a PLER-Budapest kézilabdacsapata, amely tíz forduló során mindössze két pontot szerzett, most megtáltosodott, s az elmúlt három mérkőzésen két győzelemmel és egy döntetlennel bizonyította: helye van az első osztályban.

A menetelés a Cegléd ellen kezdődött, hazai pályán. Ekkor 27-25-re nyert a PLER, hogy négy nappal később Orosházáról hozzon pontot, 25-25-ös döntetlennel. Ezt követte a harmadik felvonás, az elmúlt szombati. A mieink a bajnokság harmadik helyén álló Balatonfüred ellen nyertek, ismét 27-25-re. A siker azt jelenti, hogy a csapat elmozdult az utolsó helyről, és önbizalommal várhatja a következő három, nem könnyű ellenfelet.

Utazzunk vissza egy kicsit az időben… Megéri, mert csupa jót lehet írni a gárdáról, amely nehezen talált magára. Úgy látszik a Cegléd elleni „ébresztő” hangos volt, nem aludtak vissza a fiúk. A vidéki csapat nem volt könnyű ellenfél még hazai pályán sem, s ennek értelmében a siker sem magától jött. A félidei kétgólos vezetést megőrizte a PLER, ám ehhez a 60. perc végéig koncentráltan kellett kézilabdázni. Itthon maradt a két pont, s végre elégedetten mondhatta a vezetőedző, Hutvágner István: „Fontos pontok ezek, különösen azért, mert egy élmezőnybe tartozó csapat ellen szereztük meg. Összeszedett volt a játékunk, együtt izzadtuk ki a győzelmet.”

pler01_bent

Pontlopás

A folytatás Orosházán volt, és ugyancsak nem ígérkezett sétagaloppnak. Nem is volt az, ám megint helyén volt a csapat szíve, s ami tán ennél is fontosabb, az akarata és a tudása is. A második félidőben kétgólos hátrányt (13-11) kellett ledolgozni. Meg is tették ezt a játékosok, így 25-25-ös döntetlen lett a vége. Ez akár győzelemmel is felérhet, mert az idegenben „lopott” pont mindig duplán számít azáltal, hogy önbizalom-növelő. A vezetőedző így értékelt: „Futottunk az Orosháza után, ám az utolsó percben nálunk volt az előny, amit sajnos nem tudtunk megtartani. Ettől függetlenül az idegenből elhozott pont mindig értékes.”
Az is, ám a Balatonfüred elleni október 31-i találkozó előtt a feszültség is ott volt a Lőrinci Sportcsarnokban.

Helycsere a tabellán

Volt, aki vereséget emlegetett, volt, aki egygólos sikerről beszélt. Szerencsére meg a csapatnak köszönhetően kétgólos győzelem lett belőle, semmiképpen sem vereség. Attól távol állt a PLER, mert ez egy másik PLER volt: energikus, akarattal teli, a játékát felépítő, a labdát villámgyorsan járató… Nos, „csak” ennyi kellett ahhoz, hogy a meccs után rögtönzött „bulit” láthassanak a lelkes nézők a küzdőtéren.

Hajszál a levesben…
A bajnokság mellett a Magyar Kupában is helyt kellett volna állnia a csapatnak, ez azonban nem sikerült. A PLER a Lőrinci Sportcsarnokban alulmaradt a Komnlóval szemben, ami azt jelenti, hogy elbúcsúzott az MK-tól. Kár érte.
PLER-Budapest–Komló 24-25 (12-12)

A kötelezőt (mármint a győzelmet) könnyedén letudni akaró fürediek akkor tértek magukhoz, amikor már késő volt, és akkor, amikor a PLER úgy elkapta a fonalat, hogy azt esze ágában sem volt elereszteni.
Ezért aztán az eredményjelzőt kezelő sporttársnak nem volt dolga, már ami a végét illeti. A csapat ezúttal is 27-25-re nyert, s ezzel a sikerrel el is mozdult a tabella utolsó helyéről, „átengedve” azt az Egernek.

Jön a bányász!

Ilyenkor szokták azt írni a tudósítások végére: érezhető volt, hogy egymásra talált a csapat és a szurkolótábora. Ez történt szombaton este a Lőrinci Sportcsarnokban is.
De hogyan látta a vezetőedző?

„Végre okosan, higgadtan játszott a csapat sok jó egyéni teljesítménnyel. A Füred kicsit lebecsült minket, de ez az ő bajuk. Le a kalappal a fiúk előtt.”
A november 14-i fordulóban a PLER a Tatabánya ellen mérkőzik, idehaza.

Eredmények:

11. forduló:
PLER-Budapest–Cegléd 27-25 (13-11)
12. forduló:
Orosháza–PLER-Budapest 25-25 (13-11)
13. forduló:
PLER-Budapest–Balatonfüred 27-25 (15-12)

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva