Máté megy, megy és megy

Szerző • 2015-11-05 • Hírek, Sport Máté megy, megy és megy bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva745

Mint rendesen, mozgalmas napjai vannak a kerületünkben élő leendő teniszcsillagnak, Valkusz Máténak. Családi pihenés után, alapozás közben és a november–decemberi versenyek előtt beszélgettünk az édesanya-menedzserrel, Valkusz Valériával.

Mint rendesen, mozgalmas napjai vannak a kerületünkben élő leendő teniszcsillagnak, Valkusz Máténak. Családi pihenés után, alapozás közben és a november–decemberi versenyek előtt beszélgettünk az édesanya-menedzserrel, Valkusz Valériával.

Október végén Máté sutba vágta a teniszütőt, mert „meghívást” kapott a szüleitől, hogy töltsön a család együtt néhány napot Barcelonában.

Máté lassan bejárja az egész világot, ezek a barcelonai napok azonban neki is, a családnak is gyönyörű élményt adtak – mondta Valkusz Valéria. – A katalán világváros csodás, jártunk az 1992-es olimpia helyszínein, az olimpiai stadionban, a Blaugrana-csarnokban. Szóval, láttunk mindent, amit illik megnézni Barcelonában. Élmény volt ez, igazi pihenés. Máté is feltöltődött az év utolsó nagy versenyeire, amelyek november és december közepe között lesznek.

Elmondta az édesanya azt is, hogy Mexikóba, Floridába és Miaimiba utazik a 17 éves fia, nem könnyed versenyekre, hanem 1-es és A-kategóriásokra.

Segít az iskola is

A versenyek csak a hónap közepén kezdődnek, addig jön a „szenvedés”, az alapozás, mégpedig új kondicionáló edzővel, Vaskó Balázzsal.

Elárulta az édesanya azt is, hogy sikerült úgy megállapodni Máté iskolájával, a Pogány Frigyes Szakközépiskolával, hogy az maximálisan támogatja a felkészülését. Ez azt jelenti, hogy amikor itthon van, akkor bejár az iskolába, amikor pedig versenyez, akkor havi beszámolókkal ad számot a felkészültségéről.

Ezüst Oszakából

Legutóbb Japánban járt Máté. A menedzser erről elmondta, hogy az ottani A-kategóriás versenyen sikerült döntőbe jutnia, ahol 6:4 6:0-ás vereséget szenvedett a norvég Ruudtól. Így a második lett, amiről az édesanya szerint az volt az ifjú sportember véleménye, hogy élete legrosszabb játékával kapott ki. A gond az lehetett, hogy ekkora – 7000 fős – stadionban, ennyi ember előtt még sosem játszott. Hiába, ezt is szokni kell. Mindenesetre a döntőig itt is eljutott, miközben az egyik kedvenc helye lett Japán a maga szépségével és kultúrájával.

Az oszakai döntős szerepléssel Máté jelenleg a világranglista 13. helyén van, ami egyben az idei év legjobb helyezése, s ez évi célkitűzésének a teljesítését is jelenti. (A cél a korosztályos Top15 volt.) És, amint azt fentebb olvashatták, még nincs vége az évnek…

Újra Melbourne

A menedzser beszélt a „távoli jövőről” is, vagyis januárról. Máté akkor az Australian Openen indul, ahol a nyolc kiemelt egyike lesz. Oda is minden bizonnyal örömmel megy a lőrinci fiatalember, hiszen tavaly egy német fiúval párosban harmadik lett Melbourne-ben.

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva