A vonatokon és a Volnánbusz járatain is kötelező lesz a maszk viselése

Szerző • 2020-05-02 • Hírek, Közélet A vonatokon és a Volnánbusz járatain is kötelező lesz a maszk viselése bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva427

Május 4-től, a védekezés második szakaszában a tömegközlekedésben kötelező az arc eltakarása (maszk, sál, kendő) és a másfél méteres védőtávolság betartása a fertőzésveszély csökkentése érdekében. A vonatokon hétfőtől nemcsak az utasoknak, hanem jegyvizsgálóknak és a járművezetőknek is kötelező a maszk – írta honlapján a MÁV. Ugyan ilyen rendelkezést hozott a Volánbusz is a járataira.

A MÁV mintegy 3100 szerelvényt indít naponta, így biztosítva a 30%-os kihasználtságot, hogy az utasok be tudják tartani az előírt másfél méteres védőtávolságot utazásaik során.

A járványügyi helyzetben szükséges egészségvédelmi eszközök és fertőtlenítőszerek beszerzése folyamatos a vasúttársaságnál. A MÁV eddig több mint 800 ezer maszkot biztosított a munkavállalóinak.

A forgalomban lévő összes jármű fertőtlenítése naponta megtörténi, ez több mint 1200 kocsit jelent. A pályaudvarokat, üzemi területeket is vírusellenes takarítószerekkel takarítják, a legforgalmasabb állomásokon az utasoknak ingyenes kézfertőtlenítést biztosítanak, írták a tájékoztatásban.

A Volánbusz is arról írt honlapján, hogy a összes helyi és helyközi járatain kötelező lesz a maszk viselése.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva