Megfelelni a kihívásoknak – lendületben a Városgazda

Szerző • 2015-05-18 • Hírek, Közélet Megfelelni a kihívásoknak – lendületben a Városgazda bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1042

Számos területen kapott idén új feladatokat az önkormányzattól a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt.

A cég munkájára többek között az oktatási intézményekben megvalósuló fejlesztésekben, az állomások, vasúti megállóhelyek, valamint az újra megnyitott pestszentimrei piac üzemeltetésében számít a kerület vezetése.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz tartozó, de önkormányzati tulajdonú oktatási intézmények – általános és középiskolák – informatikai fejlesztési és ehhez kapcsolódó karbantartási feladatait is a Városgazda végzi. Idén öt iskola informatikai tantermét újítják fel. A termekben új szerverek és energiatakarékos munkaállomások segítik majd a gyerekek tanulását.

Tisztább állomások

A kerület vezetése hosszas tárgyalások után megállapodott a MÁV Zrt-vel a kerületi állomások és vasúti megállóhelyek üzemeltetési feladatainak átvételéről. A Városgazda az utasforgalmi területeket gondozza a jövőben. A változtatás azért vált szükségessé, mert az állomások környéke folyamatosan gondozatlan, koszos volt.

„Számos lakossági panasz érkezett ezzel kapcsolatban a városüzemeltető céghez, így mindenki jobbnak látta, ha a helyi erőforrások kihasználásával, a közfoglalkoztatottak bevonásával kisebb anyagi ráfordítással a Városgazda látja el ezt a közfeladatot.” – áll a cég honlapján, a varosgazda18.hu oldalon megjelent hivatalos tájékoztatóban.

Piaci sikerek

A 2013-ban megnyitott pestszentimrei termelői piac jó kezdeményezés volt, de az üzemeltetésével akadtak problémák, ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy a Városgazda üzemeltesse a piacot a 25 éve jól működő és bejáratott Havanna-piacéhoz hasonló konstrukcióban.

A megújult piac március 28-án nyílt meg a Pestszentimrei Sportkastély mögötti területen. A megnyitót követően Banyár László, a Városgazda Zrt. vezérigazgatója megerősítette, hogy a jövőben is meg kívánják őrizni a piac termelői jellegét.

varsogazda_bent

Már korábban is bebizonyosodott, hogy a vásárlók számára ez legalább olyan fontos, mint az, hogy a hagyományos piaci termékeket a lakóhelyükhöz közel tudják beszerezni – mondta Banyár László.

Felújítási feladatok

Újdonság, hogy a korábbi gyakorlat szerint az önkormányzati bérlakások felújítása során vállalkozói szerződés alapján végzett feladatokat ezentúl – előre meghatározott műszaki tartalommal – a lakás megüresedése után a cég automatikusan végzi.

A cég folytatja a járdafelújítást, ebben az évben 16 kilométer járófelület készül el. A kerület csapadékvíz-elvezetési szempontból kritikus pontjain pedig megtisztítják a szikkasztókutakat és az árkokat, hogy jól működjön a vízelvezető rendszer.

A sport-, rendezvény- és médiadivízió új feladata lesz az önkormányzat közösségi-szolgáltató portálja, a tovabb18.hu oldal tartalommenedzselése.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva