MEGHÍVÓ: Márton Napi Civil Mustra

Szerző • 2014-11-13 • Család, Egészség, Hírek, Programok MEGHÍVÓ: Márton Napi Civil Mustra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1008

Előadások, beszélgetések, kézműves foglalkozás, táncház, bemutatkozó műsorok és koncert. A részvétel ingyenes. 
A Budapest, XVIII. kerületi SOFI, valamint a Budapesti Patrónus Alapítvány szeretettel meghívja a dél-pesti intézmények és civil szervezetek képviselőit, gyermekeit, fiataljait a 2014. november 14-én (pénteken) 13:00 órakor kezdődő szakmai tanácskozásra és a kerületi hagyományok folytatásaként a 4. Márton Napi Civil Mustra nevet kapott, fogyatékkal élő gyermekkel foglalkozó intézmények és civil szervezetek találkozójára.

Helyszín: 1188 Budapest, XVIII. Vasút u. 48. Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK)

Program:
– Tanácskozás a speciális iskolából kikerülő fogyatékkal élő és beilleszkedési problémákkal küzdő fiatalok életének nyomonkövetéséről és arról, hogy az iskoláknak és a helyi civil szervezeteknek mik a feladatai és hogyan tudják támogatni, fejlesztésükben, mindennapi életükbe és hogyan tudják minél jobban bevonni a Őket a közösségi életbe.

Meghívott 1. előadó: Farkas Edit gyógypedagógus (FSZK ügyvezetője)
Előadás címe: Fogyatékos gyermekek felnőttkorba való átvezetésének segítése

Meghívott 2. előadó: Mádi Szabó Eszter (Salva Vita Alapítvány)
Előadás címe: Nyomonkövetés és munkavállalás

– (közben) Kreativ kézműves foglalkozások gyerekek és fiatalok részére
– Nemadomfel Együttes koncertje (15 órától – 15:45-ig)
– Intézmények, iskolák bemutatkozása és műsora
– Vendéglátás, tánctanítás, integrált táncház (TÉBLÁB AMI)

Meghívottak köre: dél-pesti speciális oktatási intézmények, szociális és családsegítő szolgálatok, pedagógiai szakszolgálatok, oktatási intézmények, fiataloknak segíteni tudó civil szervezetek.

Rendezvény célja: előmozdítani az iskolák, intézmények iskolából kikerülő fiataljai életének nyomon követési munkájának eredményességét és bevonni a helyi civil szervezeteket a fogyatékkal élő fiatalok életének megismerésébe, és elfogadásába, kapcsolatok építésébe.
Szeretnénk, ha a különböző területeken működő civil szervezetek programjaikba, közösség építésébe állandó szerepet kapna a fogyatékkal élők bevonása.

Mindenkit szeretettel várunk! A részvétel ingyenes. Kérjük hozzák el gyerekeiket, fiataljaikat és jelezzék részvételi szándékukat az alábbi elérhetőségeken:
Budapesti Patrónus Alapítvány
Az autizmussal élők támogatott életviteli ellátásáért
1182 Budapest, XVIII. Wlassics Gyula utca 131. Telefon/ fax: 217-0806 Mobil: 06-30-552-6948
E-mail: gulyas_tibor@t-online.hu
www.patronusalapitvany.hu; www.rajmondhaz.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva