Meghívó unitárius adventre

Szerző • 2014-11-27 • Család, Hírek Meghívó unitárius adventre bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1014

 MEGHÍVÓ: Családi nap a pestszentlőrinci unitárius gyülekezetben – téma: Biztonságban Digitáliában! Advent első vasárnapján, 2014. november 30-án, vasárnap 11.00-kor a pestszentlőrinci unitárius templomban (1181 Budapest, Szervét Mihály tér 1.)

Milyen módon előzhetjük meg, hogy gyerekeink a digitális világ foglyaivá váljanak? (asszertivitás, prevenció, segítségnyújtás)

Bevezető áhítatot tart dr. Szent-Iványi Ilona gyülekezeti lelkész.

A felnőtteknek rövid előadást tart Sziget Réka szakpszichológus. Szó lesz arról, hogyan ismerhetjük fel iskolában, családban a függőséget, és ennek milyen jelei vannak. Innen vezet át a téma a prevencióhoz: milyen pedagógiai, vizuális nevelési és kreatív eszközök állnak a felnőttek rendelkezésére, hogy a fiatalok aktívan, kritikusan, a „nemet mondás” teljes fegyverzetében tudják a digitális világot szolgálatukba állítani.

A gyerekeknek animációs-képzőművészeti játszóházat tart Váradi Emese, unitárius testvérünk, a Karinthy Frigyes Gimnázium vizuális és környezetkultúra tanára.

 

Röviden beszámolunk a program 2014. évi nyári témaheteiről is, aminek eredményeképpen nyolc rövid, egyperces gyerekek által készített animációs film készült, s amelyeket be is mutatunk.

A rendezvényt szeretetvendégség és beszélgetés követi.

 

A rendezvényt a 18. kerületi egyházi alap pályázata is támogatja.

A „Biztonságban Digitáliában” féléves projektje az Ökumenikus Segélyszervezet TANDEM Fejlesztési Alap pályázati programja közreműködésével valósul meg.

 

Templomunk a 3-as metró Kőbánya-Kispest végállomásától a 136E buszjárattal közelíthető meg (6. megálló Barta Lajos utca).

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Budapest, 2014. november 24.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva