Meghódítják az R33-at a világ legkeményebb zenei stílusai

Szerző • 2015-08-28 • Hírek, Könnyű Meghódítják az R33-at a világ legkeményebb zenei stílusai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva3589

Szeptember 19-én az R33 underground kultúrközpontban felcsendülnek a legkeményebb elektronikus zenei stílusirányzatok, a hardstyle és a hardcore legnagyobb slágerei. A kemény, de ugyanakkor dallamos zenéket is felvonultató Conquest – Reconquer the Roots névre hallgató buli jó alkalom arra, hogy a magyarok is megismerjék a külföldön rendkívül nagy népszerűségnek örvendő, de hazánkban még kevésbé elterjedt műfajok eddig legjobban sikerült darabjait.

A Harddance Magyarország és a Hungarian Hardstyle szervezésében a kivételes, ritka eseményen összesen hét magyar lemezlovas szolgáltatja majd a zenét, név szerint:
Gregor X vs. Denoiser
Skywex vs Shootman DJ
Siderunner
Adam Bass & Outragers
A belépők a 20:00-s nyitástól este 23:00-ig mindössze ötszáz forintba kerülnek, utána ezer forintért léphetünk be az R33 varázslatos környezetébe.

A hardstyle-ról és a hardcore-ról röviden

A hardstyle Hollandiában és Belgiumban alakult ki a főáramú hardcore-ból. A műfajt legjobban talán a rádióslágerekhez szokott füleknek szokatlanul (már-már megdöbbentően) kemény, torz basszus és dobhang jellemzi, amit fülbemászó, néha disszonáns dallam és vokál kísér – 150 BPM (Beats Per Minute, azaz percenkénti leütésszám) kíséretében. Az első hardstyle bulit 1999 végén rendezték meg Hollandiában, aminek nagy sikere volt: 2004-ben, az évente megrendezett Qlimax nevű beltéri, hihetetlenül látványos lézershow-val egybekötött partin már több mint 25.000 ember bulizott.

hard_bent

Az 1990-es évek elején kialakult hardcore alapjáratban még a hardstyle-nál is gyorsabb – 160-200 BPM, vagy még ennél is több –, és ugyanúgy, mint a hardstyle-nak, ennek is vannak bizonyos alműfajai. A stílus szerelmesei gyakran az indusztriál, vagyis az ipari hardcore-t szeretik (ahol eltorzított zajokból állítják össze a zenét), de létezik például ennek a szöges ellentéte, a happy harcore is.

Mint említettük, a hardstyle szoros összeköttetésben áll a hardcore-ral, ezért van az, hogy a két műfajt vegyíteni szokták a bulikon. Így lesz ez szeptember 19-én is: az est előrehaladtával egyre keményebb zenék szólalnak fel.

Az R33 underground kulturális központról

Az R33 Bálterem és Kert az 1870-es években épült régi közvágóhídon, és azóta bálterem, cirkuszi gyakorlótér, stúdió és zeneműkiadó is volt.

“Ha már kicsit unod a szokásos szórakozóhelyeket a városban, és helyette szeretnél részese lenni valami egészen különlegesnek, akkor az R33 a te helyed. A belváros csücskében, leginkább filmdíszletre hajazó izgalmas gyárépületek között vár egy kert lampionokkal, hippibusszal, tarka bútorokkal.” – írják a helyről a klub tulajdonosai.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva