Megint százak futottak a Bókayban a malacért

Szerző • 2019-01-02 • Hírek, Sport Megint százak futottak a Bókayban a malacért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva953

Immáron 11. alkalommal rendezték meg a Szilvesztert megelőző napon az ismert Malacvágtát, amely évről évre népszerűbb esemény, s már nem csak a kerületi sportszerető emberek körében. A futásra, szabadtéri sportolásra kiválóan alkalmas időjárásnak is köszönhetően a 11+1 futam során mindenki bemutathatta, mit tud a különböző távokon, a Bókay-kert ösvényein.

A legfiatalabbaktól, a felnőtteken és a veteránokon át, a babakocsis hölgyfutamig (300 és 5000 méter között írták ki a távokat az önkormányzat rendezte futóversenyen) mindenki számára lehetőség nyílt arra, hogy bő egy nappal a szilveszteri vendégeskedés előtt bemutassa, hogy nem csak a pezsgősüveg felbontásában profi…
Eszes János, az önkormányzat sportreferense örömmel mesélte, hogy az idén ismét többen jöttek el a Malacvágtára, mint tavaly.

– Remélem, ez jelzi azt is, hogy egyre sportosabb az egyébként is sportszerető kerület.

Feltételezhetően igen, mert olyan nyüzsgés volt a különböző korosztályok rajtjánál, mintha csak nagy nemzetközi versenyen álltak volna rajthoz a futók.

A főfutamon a juniorok, a felnőttek és a veteránok (közülük a legidősebb a 80 évesnél is idősebb Hofbauer István volt) egy mezőnyben álltak rajthoz, hogy aztán három kör, egészen pontosan 5100 (így jó!!!) méter megtétele után szakíthassa át a célszalagot győztes, aki nem volt más, mint Kardos Bence.

A fiatalember elmondta, hogy rendszeresen fut, nem is tudja elképzelni másként az életét.

Hónapokon át készültem erre a versenyre, s nem is csalódtam, mert végig bírtam a távot, s pontosan a jó hajrámnak köszönhetően nyertem. Nem mondom, hogy könnyű volt, elfáradtam, de megérte, mert győzelemnek is, sült malacnak is örülhetek – mondta a fiatalember.

A díjakat és az érmeket Hörl Kálmán, a Lőrinc 2000 SE elnöke és Baumann Gizella, a Városgazda Utánpótlás Akadémia szakmai igazgatója adta át.

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva