FRISSÍTVE: A Bozsik Stadionban hatástalanították a bombát (FOTÓK)

Szerző • 2019-04-28 • Hírek, Közélet FRISSÍTVE: A Bozsik Stadionban hatástalanították a bombát (FOTÓK) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva743

Világháborús robbanótest hatástalanítása miatt április 28-án, vasárnap lezárták és kiürítették a budapesti Bozsik Stadion környékét. A XIX. és a XVIII. kerületben forgalomkorlátozásokat vezettek be, ez a közösségi és a vasúti közlekedést is érintette. A bombát vasárnap dél körül hatástalanították, a lakók visszatérhettek otthonaikba. Mutatjuk a részleteket!

Budapest XIX. kerületében, a Bozsik Stadionban világháborús robbanótestet találtak, amelynek hatástalanítása miatt a lakók, az ott-tartózkodók biztonsága érdekében kiürítették és lezárták a környéket. A hatástalanítás dél körül megtörtént, a lakók visszatérhettek otthonaikba.

FIGYELEM!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a bomba hatástalanítása megtörtént, a lezárt terület feloldásra került, így otthonaikba már visszatérhetnek az érintett lakók. Köszönjük együttműködésüket és türelmüket! Tisztelettel: XVIII. kerület Önkormányzata!

Még vasárnap dél előtt sikerült hatástalanítaniuk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek a Bozsik Stadionnál talált bombát – tájékoztatta a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t. Gajdos Milán elmondta, hogy a 250 kilogrammos brit légibombából kiszerelték a gyújtószerkezetet. A bombatestet a honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják későbbi megsemmisítésre.
Legutóbb április 10-én a BAH-csomópontnál volt nagyobb lezárás és kiürítés világháborús bombák hatástalanítása miatt. Ezt megelőzően március 23-án volt nagyobb területzárással járó hatástalanítási művelet, akkor a Duna budafoki szakaszán emeltek ki két világháborús bombát.

“A bomba hatástalanítva!
Köszönöm a tűzszerészek, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a polgárőrség és minden közreműködő hatékony munkáját továbbá a lakosság megértését, együttműködését. A lezárt terület feloldásra került, az érintett lakók visszatérhetnek otthonaikba” – írta Ughy Attila Facebook-oldalán.

Korábban írtuk:

Korábban a XIX. kerületi önkormányzat azt közölte: a műveleti terület a Puskás Ferenc utca 1-3. lesz. A kiürítés emellett további XIX. kerületi utcákat érint. Ezek: Kassa utca, Pozsony utca, Feszty utca, Győrffy István tér, Czuczor utca, Hofherr A. utca, Fadrusz utca, Mészáros L. utca, Kócsag utca, Áchim A. utca, Iparos utca, Sólyom köz, Sas köz.

Budapest, 2019. április 28.
A budapesti Bozsik Stadion területén talált, 250 kilogrammos, második világháborús, fel nem robbant bomba a hatástalanítás elõtt 2019. április 28-án. A hatástalanítás idejére a lakók és az ott-tartózkodók biztonsága érdekében kiürítik és lezárják a környéket.
MTI/Mihádák Zoltán

A XVIII. kerületi polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a kiürítés Pestszentlőrinc-Pestszentimrén három utcát – a Darányi utcát, a Hengersor utcát és a Parázs utcát – érint. Az érintett övezetben lakóknak vasárnap 8.00 óráig kellett elhagyniuk az ingatlanjaikat, a területlezárás feloldását követően térhetnek oda vissza. Emiatt a kiürítés idejére, április 28-án 7.00 órától várhatóan 17.00 óráig az önkormányzat az érintett XVIII. kerületi lakosoknak befogadóhelyeket biztosít a közelben: a Kondor Béla Közösségi Házban, a gondozásra szoruló, illetve idős lakosokat és szükség szerint gondozóikat pedig a Somogyi László Szociális Szolgálat épületében helyezik el.

A tömegközlekedés változásairól írt cikkünket ide kattintva találja!

A kiürítés menetéről és az érintett utcákról ide kattintva talál cikket!

Ughy Attila meglátogatta a szociális szolgálatnál várakozó időseket.

“Az önkormányzat segítette mindazon lakosok számára a biztonságos elhelyezést, akik jelezték, hogy nincs hová menniük a kiürítés idejére. A Somogyi László Szociális Szolgálathoz ellátogatva személyesen is megnyugtattam az ott várakozókat, hogy remélhetőleg hamarosan visszatérhetnek otthonukba” – írta Facebook-bejegyzésében a polgármester.

További információkért ajánlják a kispest.hu és a www.bp18.hu oldalakat, valamint a www.bkk.hu, www.bkkinfo.hu és a www.mavcsoport.hu oldalak híreit.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint ma reggel 7-től várhatóan kora délutánig a 93A, a 136E és a 236-os busz módosított útvonalon közlekednek, elkerülik a lezárt területeket. A Mávinform azt közölte: a lezárás a Budapest-Lajosmizsei vonalat is érinti. A vonatközlekedés várhatóan 9.45 és 15 óra között szünetel a Kőbánya-Kispest – Pestszentimre szakaszon.

Forrás: MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva