Megkezdődött a kerületi fák megújítása, gondozása

Szerző • 2020-01-14 • Hírek, Zöld környezet Megkezdődött a kerületi fák megújítása, gondozása bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva400

Bár a természetben a tavasz a megújulás évszaka, a Városgazda18-nál a megújítás, pontosabban fiatalítás már télen elkezdődik. Kertészeti osztályunk a vegetációs időszak kezdetéig, márciusig végzi el a gallyazásokat és gondozási munkákat a XVIII. kerületi fákon – olvastuk a Varosgazda18 cikkében.

Haigl Bélától, a Várogazda18 Zrt. Közterület Kertészeti Osztályának vezetőjétől elmondta, hogy havi szinten több száz fát gallyaznak, fiatalítanak márciusig, és ezek a munkálatok gyakorlatilag az egész kerületet érintik. Folyamatosan vizsgálják kerületünk 70 ezres faállományát, és a fák állapota mellett azt is listázzák, hogy melyek jelenthetnek veszélyt a lakosokra, autókra, ingatlanokra és a vezetékekre. A gondozást igénylő fákat zöld festékkel jelölik meg, úgyhogy az ilyen fáknál előbb-utóbb megjelennek munkatársaink, és elvégzik rajtuk a szükséges munkálatokat. Éves szinten mintegy 6 000 fát gondoznak a kertészet munkatársai.

Forrás, fotó: varosgazda18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva