Megkezdődött azoknak a pere, akik vesztegetéssel szereztek nyelvvizsgát

Szerző • 2015-11-25 • Hírek, Közélet Megkezdődött azoknak a pere, akik vesztegetéssel szereztek nyelvvizsgát bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1376

Százhúsz vádlottja van annak a bűnszervezetben elkövetett vesztegetés, illetve más bűncselekmények miatt a Budapest Környéki Törvényszéken indult “nyelvvizsgapernek”, amelynek első tárgyalását szerdán tartották a Fővárosi Törvényszék épületében – írja az MTI.

A per nyitó tárgyalását a jelenlévők kirívóan magas száma miatt rendhagyó módon „külső helyszínre” kellett szervezni. A vádlottak és védőik, valamint az érdeklődők a Fővárosi Törvényszék legnagyobb tárgyalójába is alig fértek be, többen állva, az ajtókon kívülről kísérték figyelemmel a vádlottak és ügyvédeik bő egy órán át tartó számbavételét, majd az úgynevezett alapvádirat felolvasását.

A vád lényege, hogy az elsőrendű vádlott, Sz. Istvánné és társai pénzért elintézték a vizsgázóknak, hogy megfelelő nyelvtudás nélkül is kapjanak nyelvvizsga-bizonyítványt.
Sz. Istvánné az Elte Idegennyelvi Továbbképző Központnál (ELTE ITK) dolgozott 1979 óta, nyelvvizsgák szervezésével foglalkozott. A nyelvtudás nélküli vizsgázók gyakran több százezer forintot is kifizettek egy hamis nyelvvizsgáért, pedig egy komplex, középfokú nyelvvizsgáért tavaly 25 900 forintot kellett fizetni.

A vizsgázók úgy mentek át a megmérettetésen, hogy előre megkapták az írásbeli vizsga válaszait, szóbelihez pedig olyanok emberekhez osztották be őket, akik részt vettek a vesztegetésben.

Fotó: hvg.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva