Megköszöni a Jóistennek

Szerző • 2015-07-18 • Hírek, Közélet Megköszöni a Jóistennek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva889

Benke Istvánt, az Árpád-házi Szent Margit katolikus templom plébánosát is kerestük, mondja el, mivel tölti a nyarat, jut-e ideje utazásra, kikapcsolódásra.

Benke Istvánt, az Árpád-házi Szent Margit katolikus templom plébánosát is kerestük, mondja el, mivel tölti a nyarat, jut-e ideje utazásra, kikapcsolódásra. A könnyed válasz helyett azonban egészen mást hallottunk… Az atya komoly műtéten és betegségen esett át az elmúlt hónapokban.

Mi történt valójában? Azért kérdem, mert amikor korábban találkoztunk, nem volt különösebb problémája. Léteztek kisebb „szívzűrei”, de ezeket leszámítva nem volt gond az egészségével. Most meg csőstül jött a baj…

– Volt egy tervezett csípőprotézis-beültetésem, amiről ma már szinte az mondható, hogy rutinbeavatkozás. Jól is sikerült az operáció, ám néhány nappal később súlyos bélfertőzést kaptam. Amikor rám tört a betegség, nem mindennap lehettem biztos abban, hogy megérem a másnapot…

Mikor volt ez, és mennyi ideig volt kritikus az állapota?

– A csípőprotézis-műtétre húsvét után mentem be a kórházba, bízva abban, hogy rövid időn belül hazajöhetek, és itthon fejeződik be a gyógyulásom.

Mi lehetett a bélfertőzés oka?

– Valójában nem tudom… Mondták ezt is, azt is… De ha tudnám, akkor sem beszélnék róla, már csak azért sem, mert minél előbb szeretnék túllenni még a rossz emlékén is.

Ahogy mondta, már otthon van, a Szent Margit Plébánián gyógyul. A megpróbáltatások után erőre kapott annyira, hogy ellássa a papi szolgálatot?

– Azt, hogy igen, ma még csak nagyon óvatosan merem kijelenteni, hiszen a műtét a mozgásomban akadályozott, a fertőzést pedig még a mai napig nem tudtam kiheverni. Azért hála istennek, napról napra jobban érzem magam. Az még sajnos messze van, hogy azt mondhassam, egészséges vagyok.

Azok után, amiket most hallottam öntől, nem is teszem fel a kérdést, ami miatt eredetileg hívtam, vagyis hogy megy-e szabadságra a nyáron, s ha igen, hova…

– Gondolhatja, mi lett volna a válaszom… Az idén nem lesz szabadság, és azt hiszem, még a templomunk utcájából sem nagyon megyek ki. Csak lábadozásra futja, meg arra, hogy kérjem a Jóistentől a reménybeli teljes gyógyulást.

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva