Megnyílt Magyarország első, közvetlen terminál-összeköttetésű repülőtéri szállodája

Szerző • 2018-01-10 • Fejlesztések, Hírek, Közlekedés Megnyílt Magyarország első, közvetlen terminál-összeköttetésű repülőtéri szállodája bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva648

Január elején nyílt meg Magyarország első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, a 145 szobás, 300 ember elszállásolására képes ibis Styles Budapest Airport Hotel, amelyet a WING Zrt. épített 3,2 milliárd forintért. Szükség is lehet a szállodára, hiszen a napi.hu friss cikke arról számolt be, hogy 2017-ben összesen 13,1 millió utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A repülőtéri hotel megépítését hiánypótló fejlesztésnek nevezte a turizmus szempontjából, Európában ugyanis már szinte minden fővárosban vannak reptéri szállodák. Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója arról is beszámolt sajtótájékoztatóján, hogy a szállodát úgy alakították ki, hogy az egyaránt megfeleljen az üzleti utak miatt Magyarországra érkezőknek, a turistáknak, a családoknak, magyaroknak és külföldieknek. Ezen felül a szállodát igénybe vehetik még a reptéren működő vállalatok dolgozói, a pilóták és a légi forgalomban dolgozó kollégák is.

Kiemelte: a szállodában étterem, bár és 250 ember befogadására képes konferencia részleg szolgálja a vendégek kényelmét.

Palotai Csaba, a szálloda igazgatója közölte, a 2-es terminál és a szálloda között 200 méter a távolság. A hotelben 127 úgynevezett standard szoba (16-19 négyzetméteresek), 10 junior suite (23-24 négyzetméteres) és 8 suite (33-34 négyzetméteres) szoba található, mindegyik légkondicionált és hangszigetelt – tette hozzá.

A helyszínen kiosztott közlemény szerint a szállodát a világ vezető utazási és lifestyle csoportja, az AccorHotels kelet-európai stratégiai partnere, az Orbis üzemelteti ibis Styles márkanév alatt. A WING a magyarországi ingatlanpiac vezető, magyar magántulajdonban lévő vállalkozása jelentős projektportfólióval, befektetési tevékenységgel és ingatlanszolgáltatásra specializálódott leányvállalatokkal. A cég irodákat, ipari ingatlanokat, kereskedelmi célú ingatlanokat, szállodákat és speciális ingatlanokat fejleszt, Magyarország legnagyobb irodafejlesztője.

Az Orbis Hotel Group több mint 120 hotellel és közel 20 000 szobával a legnagyobb szállodahálózat Kelet-Európában és valamennyi AccorHotels márka kizárólagos képviselője 16 országban, köztük Magyarországon – olvasható az eseményen kiadott közleményben.

Tavaly 102 747 le- és felszállást regisztráltak Ferihegyen

Tavaly áprilistól hónapról hónapra növekszik az utasforgalom és a kezelt légiáru mennyisége a kerületünkben található reptéren. Ez azt is jelenti, hogy több repülőgép szállt el a fejünk felett.

A napi.hu friss cikkéből kiderült, hogy 2017-ben összesen 13,1 millió utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren (vagy ha úgy jobban tetszik, Ferihegyen), ez 14,5 százalékkal több a 2016-os adatokhoz mérten – derült ki a CAPA légiközlekedési tudásközpont által közzétett adatokból.

Az is kiderült, hogy a Budapest Airport decemberben ismét lebonyolította az álomhatárnak számító egymilliós utasforgalmat, tavaly április óta töretlenül. A kezelt légiáru mennyisége 13,4 százalékkal volt több 2017-ben, mint 2016-ban, ez összesen 127 ezer tonna árut jelent.

A kerületiek biztos észrevették, hogy egyúttal több repülőgép is szállt el a fejünk felett: tavaly 102 747 le- és felszállást regisztráltak, 6,9 százalékkal többet, mint az azt megelőző évben.

Forrás: MTI/napi.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva