Megoldások a lakók érdekében

Szerző • 2018-05-14 • Hírek, Közélet Megoldások a lakók érdekében bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva652

A mélygarázsból való kihajtást tette biztonságosabbá az önkormányzat a Kappel Emília utcában a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. segítségével. Lakossági kérésre érkezett a segítség, miután a Királyhágó utca 73–75. szám alatt élők jelezték, hogy a mélygarázs kijáratához közel parkoló autók miatt kihajtáskor nem lehet jól belátni a Kappel Emília utcát.

Ganztelep és Ganzkertváros önkormányzati képviselője, Dámsa József elmondta, hogy a városüzemeltető cég szakembereivel történő egyeztetés után sikerült megoldást találni a problémára.

Miután az úttestre nem lehetett oszlopot állítani, az út szélére telepített hajlított korlát tűnt a legcélszerűbb megoldásnak. A korlát megakadályozza a parkolást a kijárat közelében, így beláthatóvá vált az utca – mondta a képviselő, aki a körzetét érintő további fejlesztésekről is beszámolt.

Magasabb árokszél

A megvalósult munkák egyike az Alacskai-lakótelepen található Kőrisfa utcában szükségessé vált árokszélemelés.
A Kőrisfa utca 5. előtt az esőzések után a víz rendszeresen bemosta a földet a vízelvezető árokba. A föld gátolta a vízelvezetést, és növelte a zöldterület erózióját. Értehetetlen módon évtizedekkel ezelőtt itt alacsonyabb padkaszélt építettek, mint a Kőrisfa utca 7. előtt. A Városgazda Zrt. munkatársai felmérték a területet, s megállapították, hogy az épület felé eső oldalon lévő, a lakóközösség által gondozott növényzet akadályozza a munkát. Erről egyeztettem a társasház kezelőjével. Miután gyérítették a növényzetet, meg lehetett emelni a padkát, javítva a terület vízelvezetését.

Örülnek a játszótérnek

Ugyancsak az Alacskai úti lakótelepet érintette az a játszótér-felújítás, amelyet az év első hónapjaiban hét játszótér felújítását magában foglaló program keretében végzett el az önkormányzat.

Pihenőpadok az Alacskai úton
A Ganzkertvárosban élő idősebbek jelezték, hogy a Királyhágó út, Nemes utca, Alacskai út találkozásánál lévő élelmiszer-áruház messze van a buszmegállóktól, amíg odaérnek, többször is meg kell állniuk a teli szatyrokkal.
– Az Alacskai útnak ezen a szakaszán eddig egy pad volt, amin megpihenhettek, s az önkormányzat most két újabb pad kihelyezésével igyekezett segítséget nyújtani – informált Dámsa József. – Az árnyas helyre telepített padok díszburkolaton állnak, s mellettük szemetesedény is található.

Nagyon örülők a játszótér és a bitumenes sportpálya felújításának. A pálya régi, rossz palánkjának helyére épített új palánk nagyobb biztonságot nyújt a gyerekeknek. Nem pattan ki állandóan a labda, így nem kell utánaszaladni, ami az arra járó autók miatt elég veszélyes. A játszótéren máris szükség van a homokozó fölé kifeszített napvitorlára, és az új pingpongasztalt is rendszeresen használják. Az új padok a kényelmet, az új szemetesek pedig a tisztaságot szolgálják – mondta el Dámsa József.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva