Mégsem lesz gyorsvillamos Újpalota és a Keleti között

Szerző • 2016-02-25 • Hírek, Közlekedés Mégsem lesz gyorsvillamos Újpalota és a Keleti között bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1277

Több sebből vérzett, ezért nem valósítják meg azt az elképzelést, amely szerint villamossal kötötték volna össze Újpalotát a Keleti pályaudvarral. A tervek szerint a járművel visszatért volna a villamosközlekedés a Thököly útra, de a főváros XV. kerületének DK-s polgármestere, Hajdu László szerint minden marad a régiben.

A helyiek örülnek a hírnek, hiszen többségük úgy érezte, hogy a villamos felesleges lenne nekik. Volt, aki a kivágandó fákat, a lebontandó épületeket, a felszíni forgalom zavarását, a villamos vagy éppen az építkezés zaját hozta föl a „Gyorsvillamos” ellen.

A villamos a lakosok szerint alig lenne gyorsabb a jelenlegi buszoknál, ráadásul nem menne el Dél-Budáig, így akik oda szoktak utazni, rosszul járnának.

Az Origo azonban úgy tudja, hogy valójában nem ezek az ellenérvek voltak a döntőek a tervek mostani elkaszálásában, hanem az, hogy a pénz a 3-as metró felújítására kell.

Úgy tűnik, Hajdu László polgármester nem örül annak, hogy nem lesz villamos:
”Most mi magunk értük el azt, hogy ha ilyen balhés ez, akkor máshová viszik a pénzt” – mondta. Úgy látja, a metrónak soha sem volt létjogosultsága.

Mint láthatjuk, a vélemények ellentétesek. Egyes szakemberek szerint az újpalotai lakótelep önmagában nem ad ki egy metrónyi forgalmat, mások viszont úgy vélik, ezen segítene, ha a közeli bevásárlóközpontokat (Pólus, Ázsia) is bekötnék, valamint a fővárosba északkeletről beáramló autóforgalom jelentős hányadát egy hatalmas P+R parkolóval fognák meg.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva