Megszépül a Hét vezér szoborcsoport környezete

Szerző • 2015-08-23 • Fejlesztések, Hírek Megszépül a Hét vezér szoborcsoport környezete bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva800

Végéhez közeledik az a munka, amelyet a Városgazda munkatársai végeznek kerületünk „szívében”, az Üllői út mentén, a Hét vezér szoborcsoport környezetében. A fából készült nagy méretű szobrok felújítása után sor kerül a parkosított terület rendezésére is.

A felújítás azért vált szükségessé, mert a szobrok talapzata az esőzések miatt folyamatosan kimosódott és ez jelentősen rontotta az utcaképet a forgalmas csomópont mellett. A talapzat így kockakőből épített felmagasított támfalat kapott, amely virágágyásként is hasznosíthatóvá vált ezzel.

A kis terecske közepére vezető gyalogos utak is megújulnak a hangulatos „macskakő” járda lerakásával. A kikopott fű helyére újat ültetnek közterületi kertészeink, megfiatalodnak a bokrok és a felmagasított támfal közé rakott földbe örökzöld talajtakaró növény, mögé pedig esztétikai elemként díszcseresznye és kőrisfák kerülnek elültetésre a közterület széppé varázslása érdekében. A munka időzítése azért is szerencsés, mert a fejlesztés egy időre esik a szomszédos Kossuth tér teljes újjáépülésével a pihenni vágyók és az arra haladók számára.

varosgazda18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva