Borsódzik a háta Újbudától? Már nem fog, csendes lett az 1-es

Szerző • 2015-07-28 • Hírek, Közlekedés Borsódzik a háta Újbudától? Már nem fog, csendes lett az 1-es bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1325

Át sem kellett építeni a síneket ahhoz, hogy egy nagyon zavaró és viszonylag régóta fennálló problémát megoldjanak a BKV-nál. Kenőanyagot cseréltek az 1-es villamoson, így az fél éves hangoskodás után a Szerémi út – Hengermalom utca kanyarban végre nem csikorogva közlekedik.

„Üzemeltetőként mi is azt látjuk, hogy jelenleg nem tapasztalható a csikorgás. A sínkenést illetően több módosítás történt. A kenés elsősorban a zajcsökkentést szolgálja, tehát a sínfejeket kenjük, ezen kívül az alkalmazott kenőanyagban is módosítást hajtott végre a vállalkozó” – olvasható a BKV tájékoztatása a vs.hu-n. Jó érzés azt tudni, hogy a cég továbbra is kiemelten figyeli a hozzájuk kötődő eseményeket, és szükség esetén beavatkoznak.

Mióta a BKV-nál elkezdődött az utasforgalmi próbaüzem az 1-es villamos friss, újbudai szakaszán, több száz embernek keseredett meg az élete a XI. kerületben, hiszen a szerelvények már korán reggeltől csaknem a nap végéig közlekednek. Az idegesítő jelenségről a vs.hu munkatársai videós felvételt is készítettek, de immár elmondhatjuk, hogy mindez a múlté:

Tokody Marcell (Jobbik) a helyi lakosok panaszai alapján a Fővárosi Közgyűlés elé akarta vinni az ügyet – sikertelenül. Követelte, hogy gondoskodjanak a zaj megszüntetéséről, de mivel Tarlós István főpolgármester nem kívánta látni ezt az anyagot a június végi Fővárosi Közgyűlésen, a végül játszi könnyedséggel megoldódott ügy nem került napirendre.

Forrás: vs.hu

(Címlapkép: http://static.origos.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva