Megtaláltuk Budapest legolcsóbb gyógyfürdőjét

Szerző • 2015-10-13 • Egészség, Hírek, Videók, Videók a nagyvilágból Megtaláltuk Budapest legolcsóbb gyógyfürdőjét bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1067

Elértek minket a hidegebb napok – ilyenkor jobban esik egy forró termálfürdő, mint a forró nyári napokon. De hova menjünk, ha erre vágyunk, és a pénztárcánk éppen nem a legvastagabb? Kiderült, hogy a budapesti Dandár Gyógyfürdő a legolcsóbb termálfürdő a fővárosban: akár 1100 forintért is bemehetünk.

A Dandárt 2013-ban kezdték felújítani: azóta a medencék és a falak új burkolatokat kaptak, megújult az öltöző, új vizesblokkot alakítottak ki, ráadásul a kültéri medence, a szauna és a gőzfürdő hiányát is pótolták. A vendégek száma a pozitív változásoknak köszönhetően jelentősen megnőtt, és ugyanúgy, ahogy a Rudasban, itt is egyre több a fiatal látogató.

A Dandár az 1930-as években épült, de gyógyfürdőként csak 1978 óta működik. Eleinte nem volt termálforrása: a Széchenyi Gyógyfürdőből hordták ide a 30 foknál is melegebb vizet. Csak 22 évvel később, 2000-ben lett saját kútja.

A fürdőben két részleg található: belül egy gyógyvizes medence és egy szauna található, a külső rész pedig egy kevert vizű élménymedencét, finn szaunát, merülőmedencét és gőzkabint tartalmaz.

A rendkívül alacsony árakat az újítások után is megtartották: egy napi belépő 1500 forintba kerül, de szinte minden más belépő a harmada a többi gyógyfürdőhöz képest. A legjobban mégis az itt lakók jártak: nekik ötven százalékos kedvezménnyel adnak bérletet.

A ferencvárosi Kilenc.tv összefoglalta, hogy mi mindent lehet még csinálni a 9. kerületi az újításoknak köszönhetően:

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva