Megtartotta júniusi online fogadóóráját Ughy Attila

Szerző • 2019-06-20 • Hírek, Közélet Megtartotta júniusi online fogadóóráját Ughy Attila bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva452

„Egy jó hírrel zárom a fogadóórát: eldőlt, a hétvégén megkezdődik a kerületi, saját kezdeményezésünkre szervezett szúnyogirtás” – írta Ughy Attila júniusi online fogadóórájának utolsó bejegyzésében. De kezdjük az elején! Polgármesterünk június 19-én ismét vendégül látta a kerületi polgárokat Facebook-oldalán, ahol bárki feltehette kérdését. Így került szóba a közutak javítása, a közbiztonság, a ferihegyi vasútmegálló állapota, de érkezett érdeklődés a játszótér programmal és egyéb fejlesztésekkel kapcsolatban is.

A fogadóóra első részében többen is a ferihegyi vasútállomás problémáira világítottak rá: a lift nem működik, a parkolásra is megoldást kellene találni. Ughy Attila válaszában elmondta, hogy a MÁV arról tájékoztatta, hogy már elindult a beszerzési eljárás a lift javítására. A parkolás ügyében pedig már négy éve tárgyalnak a MÁV illetékeseivel, de most azt ígérték felülvizsgálják a helyzetet.

Érdeklődtek a beépíthetőségről, mert a hozzászóló szerint egyre szaporodnak a társasházak, olyan területeken, ahol eddig családi házak voltak csak. A polgármester posztjában kifejtette, hogy 300 négyzetméterig egyszerű bejelentéssel lehet építeni, nem kell külön engedély. „Ezért elkezdtük a kerületi építési szabályzat felülvizsgálatát, amivel a fenti esetekben is csökkenteni tudjuk a túlépítéseket. MI MINDENT megteszünk azért, hogy megőrizzük, ápoljuk, gondozzuk, korszerűsítsük kerületünk zöldfelületeit. A XVIII. kerület ZÖLD kerület, és az is marad” – tette hozzá.

Új játszótér is épül

Többen hívták fel a figyelmet arra is, hogy rendbontást és jogszabálysértést követnek el bizonyos csoportok hangokoskodással, utcai italozással. A polgármester a kérdéseket az illetékes szervek felé irányítja majd. Számos kérdés érkezett a helyi közlekedést, útfelújításokat illetően. Érdeklődtek az illegális betonkeverő üzem ügyéről és a napelemes pályázatról is. A közutakkal kapcsolatos felvetések a legtöbb esetben nem önkormányzati kezelésben lévő szakaszokat érintettek, itt Ughy Attila megjegyezte, hogy folynak az egyeztetések az önkormányzat és az út kezelője között. Míg a felújítás miatti kellemetlenségekkel kapcsolatban türelmet kért a polgármester, hiszen az eredmény kárpótol majd minden erőfeszítést.

„A polgármesteri hivatal hatósági eljárás keretében az üzemet többször megbírságolta. A jogszabályok szerint a határozatot kikényszeríteni a NAV-nak van lehetősége. Ezért az ügyet átadtuk a NAV-nak” – írta a polgármester a betonkeverő üzemmel kapcsolatban. A napelemes pályázatról pedig összefoglaló cikkünkben írtunk már le részleteket.

Két kérdés is érkezett a játszóterekkel kapcsolatban. Az egyik egy eltört eszközre hívta fel a figyelmet, amiről Ughya Attila értesíti majd a Városgazdát, hogy kijavíthassák. Egy hozzászóló pedig arról érdeklődött, hogy a Herrich Károly téren milyen játszótér épül. “A játszótér három részből áll majd: 1) hagyományos játszótér, 2) felnőtt fitnesz park 3) a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából speciális igényű gyermekeknek készült játszótér. A játszóteret kora ősszel nyitjuk meg a tervek szerint” – érkezett a válasz.

A hétvégén “gyérülnek” majd a szúnyogok

“Minden, ami a dél- és kelet-pesti tömegközlekedési hálózat változtatásával van összefüggésben, az a 3-mas metró felújítása után kerülhet napirendre” – írta a polgármester az egyik érdeklődőnek, hiszen többen is kérdeztek e témában. A lakossági javaslatokat egyébként rögzítik és továbbítják azokat az illetékes szervek felé. Jó hír, hogy elindult a buszvárók kialakítása, korszerűsítése is a fővárosban, ami a kerületünkbe is elér majd.

És, hogy keretbe foglaljuk cikkünket, aktuális és gyakori téma volt az egész országot, így a kerületünket is érintő szúnyogprobléma. Polgármesterünk pedig jó hírről számolt be az ügyben, amit összefoglalónk első soraiban is olvashattak: a kerület sajt kezdeményezésében kezdődik meg hétvégén a szúnyoggyérítés!

Az összes kérdést és választ megtalálja Ughy Attila Facebook-oldalán ide kattintva!

A polgármesteri fogadóóra két órás időkeretébe nem volt lehetőség minden kérdésre válaszolni. Azokra Ughy Attila később, egy cikk formájában felel majd a tovabb18.hu oldalon.
Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva