Megtépázta az erős szél Budapest kerületeit

Szerző • 2016-03-02 • Hírek, Közélet Megtépázta az erős szél Budapest kerületeit bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva739

Károkat okozott a keddi, viharos erejű szél Budapesten. A lakosok több helyszínre is riasztották a tűzoltókat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján. Szerencsére a 18. kerületből nem érkezett jelzés riasztásról.

A legtöbbször lógó, meglazult, vagy már lehullott, a járókelőket veszélyeztető épületelemekről tettek bejelentést az emberek. Az V. kerületi Garibaldi utcában például a vakolat hullott le. A tűzoltók létrát állítottak fel, erről távolították el a még mindig a levegőben lógó, veszélyes elemeket.

A VII. kerületi Dob utcában, a Hársfa utcai kereszteződés közelében cserepek lógtak egy épület tetejéről, itt szintén hasonló módszerrel, vagyis létráról távolították el a veszélyessé vált épületelemeket.

A XII. kerületben, a Csaba utcában egy márványlap esett le a földre az egyik ház faláról. A tűzoltók további veszélyes darabokat keresve átvizsgálják az épületet – közölték.

Az MTI a szeles időjárás után, szerdán arról tájékoztatott, hogy a Petőfi hídról kő- és tégladarabok potyogtak le. Szerencsére egy ember sem sérült meg emiatt, de az alsó rakpartot egy ideig le kellett zárni.

Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva