Megújul 3 budapesti vasútállomás

Szerző • 2015-12-10 • Hírek, Közlekedés Megújul 3 budapesti vasútállomás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1921

Az állomásfejlesztési projekt keretén belül több budapesti és vidéki állomás is megújult az elmúlt években – mondta szerdán Czirják Sándor, a MÁV projektmenedzsere. Sándor kiemelte, hogy kormányablakok is létesülnek is több állomáson.

A MÁV és a GYSEV uniós forrásból megvalósuló állomásfejlesztési projektjében tíz vasútállomás épületének teljes megújítása, illetve tizenhét kormányablak létrehozása szerepel – tájékoztatott a MÁV projektmenedzsere.

Czirják Sándor elmondta, hogy több vidéki nagyváros mellett három budapesti állomás (Kőbánya-Kispest, Kőbánya alsó, Zugló) megálló is megújul.

“A projekt támogatási összege 9,8 milliárd forint” – fogalmazott a projektmenedzser.
A munkálatok állásáról Czirják Sándor elmondta, a pécsi vasútállomás már elkészült, 1,4 milliárd forintból elvégezték a teljes épület műemléki megújítását, a volt postaszárnyban pedig a kormányablak létesítését. Tájékoztatása szerint Füzesabony és Vác vasútállomáson is megnyílt már a kormányablak. Hozzátette, több vasútállomáson is folynak már a munkálatok, Kaposváron is lesz kormányablak.

Fotó: iho.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva