Megújul a 100 forintos

Szerző • 2019-10-02 • Hírek, Közélet Megújul a 100 forintos bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva648

A 100 forintos érmék alapanyagát korszerűbb fémötvözetre cseréli a Magyar Nemzeti Bank (MNB), az átállás két lépcsőben megy végbe. A jelenleg használt 100 forintos érmék továbbra is forgalomban maradnak – olvastuk az Origo cikkében.

Az újak külsőleg mindenben ugyanazok lesznek, csak az alapanyaguk változik: acél helyett réz-nikkel-cink ötvözetből készülnek.

A jelenleg használt 100 forintos érmékkel továbbra is lehet majd fizetni, de egy részük új lesz.

Az alapanyag korszerűbb lesz, az érmeelfogadó automaták is stabilabban működnek majd velük, és az ellátásbiztonság szempontjából is kedvezőbb helyzetet teremtenek.

Az új érmék bevezetése két lépcsős lesz, először 2019. október 1-től válnak törvényes fizetőeszközzé. Ezután a jegybank féléves felkészülési időt és technológiai támogatást biztosít a készpénzellátási lánc szereplőinek, így különösen az automaták üzemeltetőinek, hogy felkészítsék berendezéseiket az új alapanyagú 100 forintos érmék elfogadására.

A készpénzforgalomban majd csak ezt követően, legkorábban 2020. májusában találkozhatunk a korszerűbb 100 forintosokkal.

A forint érmékkel és bankjegyekkel kapcsolatos változásokról az MNB honlapjának Bankjegy és érme oldalán további naprakész, részletes információk érhetők el.

Forrás: origo.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva