Megújul az imrei családi nap

Szerző • 2018-09-05 • Hírek, Közélet Megújul az imrei családi nap bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva944

Egész napos rendezvénnyel, színes ingyenes programokkal várnak mindenkit a szervezők szeptember 15-én a PSK-sportpályán tartott családi napra.

A korábbi években a Táncsics Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Vackor és a Napsugár óvoda szervezésében rendezték meg a Kossuth Ferenc-telep és Belsőmajor családi napját. A rendezvény sikerére tekintettel, ám a már jól bevált programokat újragondolva, a három intézmény kezdeményezése mellé odaállt a XVIII. kerületi önkormányzat is, így hagyományteremtő szándékkal közösen szerveznek a két nagy pestszentimrei telepen élők számára egész napos családi napot szeptember 15-én a PSK-sportpályán (Táncsics Mihály u. 53.).

A megújuló családi nappal a szervezőknek a vidám gyerekprogramokon, az arcfestésen, az ugrálóvárakon, a csillám- és hennatetováláson, a pónilovagláson, az állatsimogatón és a kézműves foglalkozásokon túl egyéb célja is van.

Külön is szeretnénk megszólítani a környékre az elmúlt évek során beköltöző lakótársakat. Nem titkolt szándékunk ugyanis, hogy szeretnénk, ha ők is bekapcsolódnának az új lakókörnyezetük életébe, megismernék az itt rejlő lehetőségeket – mondta Lévai István Zoltán alpolgármester, aki Ughy Attila polgármester mellett az esemény fővédnöke.

A körzet képviselője a programokról szólva hozzátette: amíg a gyermekek belevetik magukat a sokszínű játéklehetőségekbe, addig a nagyszülők, a szépkorúak ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon vehetnek részt.
A Táncsics iskola igazgatója, Svélecz Edit a rendezvény kezdeteiről elmondta: eredetileg azt szerették volna elérni a családi nappal, hogy a környéken élők is megismerjék az óvodák és az iskolák együttműködését. Egyben olyan programot kínáltak, amelynek révén a környékbeli családok jobban megismerhették egymást.

Ezt a hagyományt kívánjuk folytatni idén immár az önkormányzat támogatásával – tette hozzá.
A Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság jóvoltából a lakókörnyezetük múltja iránt érdeklődők helytörténeti bemutatót tekinthetnek meg, s a gyermekek interaktív, játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg Pestszentimre történetét.

Egy olyan kvízjátékot mutatunk be az iskolásoknak és az óvodásoknak, amelyben Pestszentimre nevezetesebb épületeit kell felismerniük. Az interaktív számítógépes program segítségével öt képből választhatják ki a gyerekek a helyes válaszokat, ami után jó szereplés esetén ajándékot kaphatnak. Annak érdekében, hogy az imreiek minél többet megtudjanak saját lakóhelyük történetéről, a későbbiekben ezt a kvízprogramot továbbfejlesztett formában szeretnénk feltölteni a honlapunkra is – ismertette a most debütáló helytörténeti programot a társaság elnöke, Pándy Tamás.

A délelőtt 10 órától késő estig tartó eseményre a XVIII. kerületi Rendőrkapitányság színes bemutatókkal készül, a polgárőrcsoport toborzósátránál pedig akár önkéntesnek is jelentkezhetnek az érdeklődők. A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálata saját sátrában 10 és 16 óra között várja a városüzemeltető tevékenységhez kapcsolódó lakossági bejelentéseket, észrevételeket, illetve érdekes munkagépeket visznek a helyszínre, ahol azokat a gyerekek kipróbálhatják.

Mint ahogy valamennyi hasonló kerületi rendezvény, az imrei családi nap sem képzelhető el sport nélkül: a szervezők meghívásos focitornát hirdettek helyi gyermek- és felnőttcsapatoknak. Este pedig a Perge Blues Band frontembere, Perge László, majd – retro discóval – DJ Lotters szórakoztatja a közönséget.

bp18.hu, Bodzay Zoltán

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva