Megújul több fő közlekedési út budapesti szakasza

Szerző • 2014-06-08 • Fejlesztések, Hírek, Közbiztonság, KözlekedésHozzászólások (0)1363

A XVIII. kerületben is kijavít számos megkopott útburkulati jelet a BKK.

bkk

2014. március közepétől kezdődően megújul a Jászberényi út és a Grassalkovich út egy-egy szakasza, az Ócsai úton a MÁV-vágányok feletti és a Gyáli-patakon átívelő közúti és gyalogoshíd, valamint tíz kerületben a kereszt- és a hosszirányú kopott útburkolati jelek. A május 31-éig tartó, bruttó 500 millió forintból megvalósuló rekonstrukciót a Budapesti Közlekedési Központ a Fővárosi Önkormányzat közútkezelőjeként a központi költségvetés egy és két számjegyű országos fő közlekedési utak fővárosi szakaszai karbantartásának támogatására adott forrásokból végzi.

Az alábbi útszakaszokat újítjuk föl:

A X. kerületi Jászberényi út Élessarok és a Maglódi út közötti szakasza

A Jászberényi út az Élessarok és a Maglódi út közötti útfelújításban közel 450 méter hosszon megújítjuk a burkolatot az indokolt helyeken teljes pályaszerkezet-cserével, forgalomtechnikai beavatkozásokkal. A gyalogátkelőknél az esélyegyenlőség biztosítása érdekében a szegélyeket lesüllyesztjük, illetve taktilis burkolati elemeket építünk be.

Az építés idején félpályás útlezárásra számíthatnak az arra közlekedők a kétirányú forgalom fenntartásával és összhangban a 3-as villamosprojekt szükséges korlátozásaival.

A Jászberényi út rekonstrukciójához kapcsolódva 2014 szeptemberétől a kivitelezési munkák folytatódnak a Kőrösi Csoma Sándor út Liget tér és Mádi utca közötti szakaszán.

A XXIII. kerületi Grassalkovich úton a Haraszti úti és az Ócsai úti felüljáró közötti útszakasz

A Grassalkovich úton a Haraszti úti és az Ócsai úti felüljáró közötti útfelújításban mintegy 450 méter hosszon megújul a burkolat az indokolt helyeken teljes pályaszerkezet-cserével, forgalomtechnikai beavatkozásokkal. A gyalogátkelőknél az esélyegyenlőség biztosítása érdekében a szegélyeket lesüllyesztjük, illetve taktilis burkolati elemeket építünk be.

Az építés idején forgalomkorlátozásra kell számítani, de a kétirányú közlekedést folyamatosan fenntartjuk.

A XXIII. kerületi Ócsai úti MÁV-vágányok feletti híd dilatációjának cseréje

Az Ócsai úti MÁV-vágányok feletti híd felújításakor a híd dilatációs szerkezetének cseréjét végezzük el 20 méter hosszan, illetve a hídfőt és a -szegélyeket javítjuk, sóvédelemmel látjuk el.

A Grassalkovich úton a Gyáli-patak feletti közúti és gyalogoshíd felújítása

A Grassalkovich úton a Gyáli-patak feletti közúti és gyalogoshíd felújításakor megújítjuk a korlátokat, a szalagkorlátok lábait kicseréljük, illetve a vasbeton szegélyeket kijavítjuk, majd korrózióvédelmi bevonattal látjuk el.

A kereszt- és hosszirányú kopott útburkolati jelek javítása a III., a IV., a VIII., a IX., a XI., a XIII., a XIV., a XVIII., a XIX. és a XXII. kerületben

Összesen 9.862 négyzetméter kopott útburkolati jelet javítunk a III., a IV., a VIII., a IX., a XI., a XIII., a XIV., a XVIII., a XIX. és a XXII. kerületben. A kivitelezés jellemzően az éjszakai órákban történik majd, ezért nem várható jelentősebb forgalomkorlátozás.

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a lehetőségekhez mérten a munkavégzés idején is folyamatos legyen a forgalom. Az esetleges kellemetlenségekért ezúton kérjük az arra közlekedők és az ott lakók türelmét, egyúttal köszönjük megértésüket.

Közlekedési változások percről percre
Legyen Ön is a BKK Info rendszeres használója!

A közösségi közlekedési változásokról folyamatosan frissülő naprakész információk a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen találhatók, mobiltelefonról pedig az m.bkkinfo.hu címen érhető el a Budapesti Közlekedési Központ új szolgáltatása. A járatfigyelő funkcióra feliratkozva a felhasználó által tetszőlegesen kiválasztott járattal vagy járatokkal kapcsolatos valamennyi információt azonnal eljuttatjuk e-mailben is. Így indulás előtt tájékozódni lehet a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról.

Budapest, 2014. március 10.
Budapesti Közlekedési Központ

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva