Megújulnak az 500 forintos bankjegy is

Szerző • 2018-01-31 • Hírek, Közélet Megújulnak az 500 forintos bankjegy is bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva3768

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az Origo-nak elárulta, hogy idén nyáron bemutatják az új 500 forintos bankjegyeket. A hír nem sokkal azután látott napvilágot, hogy kiderült, friss és ropogó ezer forintosok érkeznek hozzánk március elsején.

Az megújuló 500-asokról még nincs elérhető kép. A nyáron bemutatkozó új készpénz nem kerül forgalomba, csak bemutatják, vagyis elég időt hagynak az automaták és pénzfeldolgozó gépek üzemeltetőinek az átállásra, hiszen nekik fel kell készíteniük a gépeiket az új készpénzek kezelésére. Ehhez az MNB még térítésmentes technológiai támogatást is biztosít annak, aki erre rászorul.

Az új 500 forintosokkal a lap információi szerint először várhatóan 2019 első negyedévében fizethetünk. Felmerült korábban az is, hogy lesznek 500 forintos érmék is, de az MNB jelezte, hogy a csere nincs napirenden, maradnak tehát a papírra vetett fizetőeszközök.

Forrás: origo.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva