Megújulóban a Bókay-kert

Szerző • 2018-04-27 • Fejlesztések, Hírek Megújulóban a Bókay-kert bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2357

A kerületi majálisnak helyet adó Bókay-kertben folytatódnak a felújítások, amelyek azonban a szervezők reményei szerint nem befolyásolják majd a résztvevők hangulatát. A tavaszi munkálatok része a sok ezer virág kiültetése is.

A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. Sport, Rendezvény és Média Divíziójának vezetője, Biróczky András elmondta, hogy a különféle önkormányzati rendezvényeknek otthont adó Bókay-kert az utóbbi években fontos fejlesztések helyszíne. A futópálya már korábban elkészült, s hamarosan átalakítások lesznek a kalandparkban is. Ennek új üzemeltetője van, aki jelentős összegű fejlesztéseket vállalt, amelyek révén külső forrásokból teljes egészében megújulhatnak a játékok is. Saját fejlesztésben megépült a BMX-pályához vezető járda, s a világítás bővítése, korszerűsítése is megvalósult.

A folyamatban lévő munkálatok közül Biróczky András megemlítette a főépület felújítását. A mintegy százötven éves épületben már megtörtént a szigetelés, kicserélték a padozatot, a régieket új nyílászárókkal váltják fel, és átalakítják a fűtésrendszert is.

A majálisra készülve a városüzemeltető cég kertészei elvégzik a szokásos tavaszi munkákat a Bókay-kert szépítése érdekében, így például sok-sok virágot ültetnek ki.

Tehát egy megújulóban lévő park várja a rendezvényre kilátogató kerületieket, de ez remélhetően semmit sem ront a várhatóan nagy létszámú közönség hangulatán. Mint minden hasonló fejlesztésnél, rövid ideig nehézségekkel kell számolni, hogy azután annál lényegesen hosszabb időre adjanak okot örömre a felújított létesítmények.

bp18.hu, B.Z.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva